To je to što me zanima!

Putnički vlak zapalio se zbog kvara na električnoj instalaciji

Na svu sreću putnika u vagonu nije bilo jer su se svi po izbijanju požara premjestili u prednje vagone, tako da nitko nije stradao. Vatrogasci su požar gasili dva sata
Vidi originalni članak

Policija je u ponedjeljak završila očevid požara koji je izbio u subotu oko 21.45 sati na jednom od vagona putničkog vlaka koji je prometovao na relaciji Zagreb-Vinkovci. Kondukter u vlaku javio je postaji Staro Petrovo Selo da je izbio požar i zatražio je da se pozovu vatrogasci. 

Po dolasku vlaka u Željezničku postaju stigli su i vatrogasci, prvi su na požarište stigli gasitelji iz Starog Petrovog Sela, a potom iz Godinjaka i Vrbove. Požar su gasili nepuna dva sata i u njemu je skoro u potpunosti izgorjela unutrašnjost vagona. Na svu sreću putnika u vagonu nije bilo jer su se svi po izbijanju požara premjestili u prednje vagone, tako da nitko nije stradao. 

Očevid su obavili inspektor zaštite od požara PU brodsko-posavske, vještak Ravnateljstva policije te djelatnici Centra za forenzična ispitivanja i istraživanja Ivan Vučetić iz Zagreba. 

Nakon dvodnevnog pregleda vagona utvrđeno je da je uzrok požaru bio tehnički kvar na električnoj instalaciji u hodniku vagona.

Idi na 24sata

Komentari 120

  • djomba64 24.02.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • djomba64 24.02.2015.

    Da je požar nastao od instalacija, utvrđeno je - jer su ,,oni,, tako odlučili (utvrdili -iztražili isl.) kad god se požaru ne utvrdi izvor, krive su ,,instalacije,, -da ne bi-- moš mislit--

  • ayayay 24.02.2015.

    To je definitivno zbog brzine. Nije farba mogla izdržati trenje sa zrakom i došlo je do samozapaljenja. Usporite malo !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare