To je to što me zanima!

R. Ostojić: Ne treba paničariti, sve hitne stvari će se rješavati

Ministar kaže da će biti operacija za sve one hitne stvari koje su neophodne, a neke poput operacije žuči će odgoditi. Mirenje sindikata i Vlade u nedjelju nije uspjelo
Vidi originalni članak

Ministar Rajko Ostojić je u nedjelju za RTL Danas rekao kako sindikate ne poziva na pregovore, već na nastavak socijalnog dijaloga. Dodaje da je Ministarstvo otvoreno za kompromise te nude još jednu šansu liječnicima i medicinskim sestrama da nastave socijalni dijalog, jer je sve ostalo apsurdno.

- Sa velikim dijelom se slažemo, ali želimo pregovarati, ne želimo to kroz mirenje, ne želimo dogovor nego pregovarati javno i otvoreno - istaknuo je Ostojić. Ministar kaže i da će biti operacija za sve one hitne stvari koje su neophodne, a neke poput operacije žući će odgoditi.

- Naputke će dobiti svi elektronski i pisani mediji te pacijenti sutra popodne i u utorak. Dobit ćemo nove telefone, e-mailove i potpuno smo spremni. Već 15 dana umjesto da radimo reformu, raspravljamo o štrajku, a oni su danas išli na mirenje jer nisu zakonito pripremili štrajk. Ja sam im izašao u susret i potpuno sam otvoren za razgovor - kaže ministar. 

Građanima je poručio da ne trebaju paničariti jer će se sve hitne stvari rješavati.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • 16.09.2013.

    Do sada se Vlada poigravala našim živcima i novcima, a sada je direktno krenula na ugrožavanje zdravlja i života! Odgovorna Vlada bi trebala riješiti zahtjeve liječnika i medicinskog osoblja, jer ako netko umre zbog štrajka ili ostane doživotni invalid, uz spretnog odvjetnika država će se vani morati zadužiti da isplati odštetu!

  • Molo66 16.09.2013.

    Jebote ovaj kao da je na mari, nikad i ništa nije hitno nije hitno, sve se oko njega ruši, ali njemu je ok. Malo mi u takvim situacijama baca na Mr. Bean-a. Na našu sveopću žalost.

  • kormilar 16.09.2013.

    Princip je slijedeći: Prvo je potrebno na sudu ukinuti kolektivne ugovore, koji štite interes radnika, a zatim im smanjiti plaće i prava. I sve je po zakonu. Zar nebi bilo mnogo korektnije, ako već novca nema, da se jednostavno državnom odlukom teret besparice podijeli na svih, jer nas to uostalom i čeka u budućnosti kad dođe MMF?

Komentiraj...
Vidi sve komentare