To je to što me zanima!

R. Ostojić: Šefovi bolnica su se ponašali kao pijani milijarderi

Ministar je upozorio da se teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici dogodilo zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tom smjenu ravnatelja
Vidi originalni članak

Očekivao sam da županije slijede ponašanje sa sredstvima za zdravstvo, te se ponašaju racionalno kao i nadležno ministarstvo, no vidljivo je da su se pojedini ravnatelji bolnica ponašali kao pijani milijarderi, a bili su zaštićeni kao lički medvjedi - ilustrirao je stanje u zdravstvu Požeško-slavonske županije ministar zdravlja dr. Rajko Ostojić boraveći u Požegi kao gost požeškog gradonačelnika Zdravka Ronka.

Budući je Ostojićev zamjenik Požežanin Marijan Cesarik ministar je rekao da je među ostalim došao upoznati gradonačelnika sa stanjem u požeškom zdravstvu jer ga izuzetno dobro poznaje. Kao dobre primjere u tom zdravstvu izdvojio je Opću županijsku bolnicu u Požegi i Zavod za hitnu pomoć, a u bolnicu će uložiti 10 milijuna kuna što će se utrošiti za službu hitne pomoći, rendgen i opremu za moždani udar.

- U zdravstvu Požeško-slavonske županije se stanje pogoršalo unazad nekoliko godina, nenamjenski i neracionalno je potrošeno 1,6 milijuna kuna decentraliziranih sredstava za zdravstvo jer se to umjesto za ulaganja u poboljšanje opremljenosti i uvjeta rada u ustanovama utrošilo za naknade nakon sudskih presuda - nastavio je ministar Ostojić upozorivši da je posebno teško financijsko stanje u pakračkoj bolnici zbog neracionalnosti i rada protivnog struci najavivši pri tom smjenu ravnatelja!

Dodao je da požeški Dom zdravlja ima veliki dug zbog neracionalnog poslovanja. Upozorio je da država nema ovlasti u županijskim bolnicama, te zatražio konzekvence za neodgovorne pojedince jer se radi o novcu naših građana.



Idi na 24sata

Komentari 5

  • čamil 30.05.2012.

    To će kazati i za tebe kad odeš.

  • templar73 30.05.2012.

    Svi koji rade u državnim firmama i u upravi ponašaju se kao pijani milijarderi jer njima je samo važno da im dan prođe, i tako ih mi financiramo, a ako trebaš nešto od njih Bože sačuvaj trebaš godišnji odmor jer kao opet su u gužvi i nemogu sve sami, a kad tamo njih 5 na jednom radnom mjestu!!!!!

  • zdrawe 30.05.2012.

    cudno da se to tek sad zna,, i sta ce bit? hoce li ko od njih odgovarat zato? nece naravno,, jer se nema smisla zamjerat prijateljima..mogli bi oni "kontrirat" pa evo novih afera..

Komentiraj...
Vidi sve komentare