To je to što me zanima!

R. Ostojić traži sankcije za odgovorne u aferi Pukanić

SDP-ov Ranko Ostojić smatra da su socijalni radnici, policija, zdravstveni djelatnici, te državni dužnosnici zakašnjelo reagirali i zataškavali slučaj
Vidi originalni članak

U ime kluba, SDP-ov Ranko Ostojić interpelacijom vezano uz slučaj prisilne hospitalizacije Mirjane Pukanić od Vlade traži da sankcioniraju sve one koji su u ovom slučaju prekršili svoje ovlasti. Smatra da su postupcima i izjavama socijalni radnici, policija, zdravstveni djelatnici, te državni dužnosnici zakašnjelo reagirali i zataškavali slučaj.
- Država u kojoj je bez zakonskog uporišta nekoga moguće javno poniziti odvođenjem u lisicama pred kamerama desetak prisutnih novinara, telefonski naručiti policijsku intervenciju i hospitalizirati bez osnove, nije države koja štiti svoje građane, Ustav i zakone ako ne sankcionira sve one koji su na taj način postupali i u tome sudjelovali - kazao je Ostojić. Resorni ministar Darko Milinović odbacio je navode iz interpelcije, a smatra da SDP na ovaj način skuplja jeftine političke bodove.
- Što bi ja na osnovu televizijske snimke trebao pokazati prstom i reći: "Ti si kriv, gotovo, amen, nema žalbe". Ponosan sam na sve što je Vlada i moje ministarstvo napravilo u povodu slučaja Pukanić, ponosan sam i kao Hrvat! Što sam ponosniji kao građanin Hrvatske, to bolje štitim ljudska prava ostalih - odgovorio je Milinović.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • amex 11.07.2008.

    Pa kaj je taj Ostojić normalan, daj se čovječe skini više s tih \"pukića\"! Kaj ne vidiš da je \"ljudima\" teško.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare