To je to što me zanima!

Racija u Njemačkoj: Izbjeglice sumnjiče za pokušaj ubojstva

U kolovozu su se izbjeglice sukobile u prihvatnom centru u Suhlu. Policija je jutros u velikoj raciji uhitila osumnjičene za pokušaj ubojstva te nanošenje ozljeda
Vidi originalni članak

Njemačka policija je u utorak rano ujutro počela raciju u prihvatnim centrima za izbjeglice koja je trajala više sati. Uhitili su 15 ljudi. U raciji je sudjelovalo oko 300 policajaca, a pretresali su centre u Suhlu, Erfurtu i Obermehleru .

Uhićenima se stavlja na teret pokušaj ubojstva, nanošenje tjelesnih ozljeda, oštećenje stvari i narušavanje reda i mira. Od 15 uhićenih, policija je zasad identificirala 15 ljudi. Ukupno je izdano 16 uhidbenih naloga .

Podsjetimo, 17. kolovoza tijekom nereda u prihvatnom centru Suhl je ozlijeđeno 17 ljudi. Među ozlijeđenima su i šestorica policajaca. Deseci izbjeglica su službenike zasuli kamenjem i palicama te su znatno oštetili namještaj i unutrašnjost centra.

Svemu je prethodila svađa između dvojice izbjeglica, nakon čega je mladić (25) istrgao nekoliko stranica iz Kurana i bacio ih u zahod. Interveniralo je oko 120 policajaca. Netko od izbjeglica je snimio i video nereda. Vidi se kako su izbjeglice ušle u prostorije gdje se pere rublje i napale radnike.

Dieter Lauinger , ministar za integraciju i pravosuđe u pokrajini Tiringija rekao je da se treba izbjeglicama postaviti jasne granice. Rekao je i da u Njemačkoj postoje vjerske slobode koje se moraju poštivati, piše Bild.

Njemačko rješenje krize: Brža integracija, ali i deportacija

Njemačke su vlasti objavile na koji način namjeravaju riješiti izbjegličku krizu. Pokrajina će mjesečno plaćati 670 eura (oko 5092 kune) po izbjeglici . Iduće bi godine pokrajine za to trebale dobiti 2,68 milijarde eura.

Osim toga za maloljetne izbjeglice koje u Njemačku dolaze bez roditelja Republika će pokrajinama dodatno platiti 500 milijuna eura za stanovanje .

Kako bi se izbjeglice što brže integrirale organizirat će se za njih tečajevi. Oni koji imaju bolje kvalifikacije moći će se zaposliti nakon tri mjeseca , a oni s lošijim tek nakon 15 mjeseci.

Njemačka je proširila i listu tzv. sigurnih zemalja u koje će moći vraćati izbjeglice. Osim Srbije, Makedonije i BiH u tu će se grupu dodati i Albaniju, Kosovo i Crnu Goru. One koji u Njemačku ne dolaze zbog rata već političkih i ekonomskih razloga brže će se deportirati.

Idi na 24sata

Komentari 215

  • zigazigiczigosan 01.10.2015.

    dobicete nemci uskoro sto ste zasluzili nista vas nezalim sami ste to trazili necete se rijesit toga nikad pani onda a hrvacka ako pristane na bilo kakve ultimatume i sama ce od domaceg stanovnistva dozivet kaos za razliku od njemaca hrvati su jos naoruzani do zuba

  • ljubica ljubičica_1 30.09.2015.

    Njemcima to i triba sami su ih pozivali i nas ostale uvalili u drek.

  • Istra_SD 29.09.2015.

    zatvoriti sva vrata i butan-propan pustiti

Komentiraj...
Vidi sve komentare