Obavijesti

News

Komentari 215

Racija u Njemačkoj: Izbjeglice sumnjiče za pokušaj ubojstva

Racija  u Njemačkoj: Izbjeglice sumnjiče za pokušaj ubojstva
3

U kolovozu su se izbjeglice sukobile u prihvatnom centru u Suhlu. Policija je jutros u velikoj raciji uhitila osumnjičene za pokušaj ubojstva te nanošenje ozljeda

VIDEO

Njemačka policija je u utorak rano ujutro počela raciju u prihvatnim centrima za izbjeglice koja je trajala više sati. Uhitili su 15 ljudi. U raciji je sudjelovalo oko 300 policajaca, a pretresali su centre u Suhlu, Erfurtu i Obermehleru .

Uhićenima se stavlja na teret pokušaj ubojstva, nanošenje tjelesnih ozljeda, oštećenje stvari i narušavanje reda i mira. Od 15 uhićenih, policija je zasad identificirala 15 ljudi. Ukupno je izdano 16 uhidbenih naloga .

Podsjetimo, 17. kolovoza tijekom nereda u prihvatnom centru Suhl je ozlijeđeno 17 ljudi. Među ozlijeđenima su i šestorica policajaca. Deseci izbjeglica su službenike zasuli kamenjem i palicama te su znatno oštetili namještaj i unutrašnjost centra.

VIDEO
VIDEO

Svemu je prethodila svađa između dvojice izbjeglica, nakon čega je mladić (25) istrgao nekoliko stranica iz Kurana i bacio ih u zahod. Interveniralo je oko 120 policajaca. Netko od izbjeglica je snimio i video nereda. Vidi se kako su izbjeglice ušle u prostorije gdje se pere rublje i napale radnike.

Dieter Lauinger , ministar za integraciju i pravosuđe u pokrajini Tiringija rekao je da se treba izbjeglicama postaviti jasne granice. Rekao je i da u Njemačkoj postoje vjerske slobode koje se moraju poštivati, piše Bild.

Njemačko rješenje krize: Brža integracija, ali i deportacija

Njemačke su vlasti objavile na koji način namjeravaju riješiti izbjegličku krizu. Pokrajina će mjesečno plaćati 670 eura (oko 5092 kune) po izbjeglici . Iduće bi godine pokrajine za to trebale dobiti 2,68 milijarde eura.

Osim toga za maloljetne izbjeglice koje u Njemačku dolaze bez roditelja Republika će pokrajinama dodatno platiti 500 milijuna eura za stanovanje .

Kako bi se izbjeglice što brže integrirale organizirat će se za njih tečajevi. Oni koji imaju bolje kvalifikacije moći će se zaposliti nakon tri mjeseca , a oni s lošijim tek nakon 15 mjeseci.

Njemačka je proširila i listu tzv. sigurnih zemalja u koje će moći vraćati izbjeglice. Osim Srbije, Makedonije i BiH u tu će se grupu dodati i Albaniju, Kosovo i Crnu Goru. One koji u Njemačku ne dolaze zbog rata već političkih i ekonomskih razloga brže će se deportirati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.