To je to što me zanima!

Računalna prijevara u Dugoj Resi: S kartice joj nekoliko puta skinuli više od 14.000 kuna

Nakon što je objavila oglas na jednoj internetskoj stranici, ženi (41) javila se nepoznata osoba i tražila podatke bankovne kartice za uplatu. Žena je kasnije primijetila da joj je s kartice skinut veći iznos
Vidi originalni članak

Žena (41) prijavila je u srijedu računalnu prijevaru Policijskoj postaji Duga Resa. Naime, nakon što je objavila oglas na jednoj internetskoj stranici, kontaktirala ju je nepoznata osoba i od nje zatražila podatke bankovne kartice kako bi joj uplatila novac. 

Nakon što je žena dala zatražene podatke, primijetila je da je s njenog računa u više navrata skinuto više od 14.000 kuna. 

Policija provodi kriminalističko istraživanje i upozoravaju građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. 

AVANTURA U DUGOJ RESI Kod Karlovca se popeo na drvo od 15 metara, ljudi zvali HGSS

- Pozivamo ih da budu oprezni i da preko Interneta ili telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja ili osobe koja ih kontaktira, te da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome obavijeste policiju na broj 192, kao i izdavatelja kartice radi sprječavanja neželjene transakcije - savjetuju i dodaju kako se informacije o računalnim prevarama mogu naći na internetskim stranicama Ravnateljstva policije. 

Idi na 24sata

Komentari 70

  • wooly 28.04.2021.

    Nepismena.,

  • BlackRaven 09.04.2021.

    Ima ovdje nešto više, jer sa samim znanjem broja računa nemožeš ama baš ništa. Da je to baš toliko jednostavno , onda bi ekipa hitnula firme jer do njihovih računa možeš doći kako hoćeš, a oni niti ne bi primjetili nestanak takve siće. Fali bitan dio. Za transakcije ove veličine, potrebno je proći dvostruko bančino osiguranje, što nemožeš nikako osim ako nemaš njezin token - ili imaš igrača u banci. Što je opet stupidno, jer se takvi lako love, i nitko neće riskirati za tu siću. Fali bitan dio, opet.

  • Offvca 08.04.2021.

    ovo nije krađa, sama je dala podatke da si uzmu novac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare