News

Komentari 70

Računalna prijevara u Dugoj Resi: S kartice joj nekoliko puta skinuli više od 14.000 kuna

Računalna prijevara u Dugoj Resi: S kartice joj nekoliko puta skinuli više od 14.000 kuna

Nakon što je objavila oglas na jednoj internetskoj stranici, ženi (41) javila se nepoznata osoba i tražila podatke bankovne kartice za uplatu. Žena je kasnije primijetila da joj je s kartice skinut veći iznos

Žena (41) prijavila je u srijedu računalnu prijevaru Policijskoj postaji Duga Resa. Naime, nakon što je objavila oglas na jednoj internetskoj stranici, kontaktirala ju je nepoznata osoba i od nje zatražila podatke bankovne kartice kako bi joj uplatila novac. 

Nakon što je žena dala zatražene podatke, primijetila je da je s njenog računa u više navrata skinuto više od 14.000 kuna. 

Policija provodi kriminalističko istraživanje i upozoravaju građane da vode računa o zaštiti svojih osobnih podataka. 

- Pozivamo ih da budu oprezni i da preko Interneta ili telefona ne odaju niti jedan podatak o kartici ili svoje identifikacijske podatke. Također, ukoliko posumnjaju u vjerodostojnost navoda pozivatelja ili osobe koja ih kontaktira, te da bi mogli biti žrtve prijevare, o tome obavijeste policiju na broj 192, kao i izdavatelja kartice radi sprječavanja neželjene transakcije - savjetuju i dodaju kako se informacije o računalnim prevarama mogu naći na internetskim stranicama Ravnateljstva policije. 

Najčitaniji članci