To je to što me zanima!

Računovotkinja osnovnoj školi pronevjerila čak 140.000 kuna

Sumnjiči se da je preko internet bankarstva uplaćivala različite iznose novca sa žiro-računa škole na svoj osobni žiro i tekući račun, te žiro-račun svog supruga
Vidi originalni članak

Četiri mjeseca nakon što je ravnateljica Osnovne škole Strahoninec pokraj Čakovca prijavila sumnje u pronevjeru novca, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu donijelo je ovih dana rješenje o provođenju istrage protiv 53-godišnje računovotkinje zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Sumnjiči se da je od ožujka 2011. do listopada 2013. godine kao voditeljica računovodstva preko internet bankarstva uplaćivala različite iznose novca sa žiro-računa škole na svoj osobni žiro i tekući račun, te žiro-račun svog supruga. Uplata za uplatom, i došla je do čak 140.000 kuna.

Kako bi prikrila transakcije, u izvodima platnog prometa škole izbrisala je podatke o obavljenim isplatama u svoju i suprugovu korist. Školski odbor je računovotkinji uručio izvanredni otkaz ugovora o radu. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • bepo1991 27.02.2014.

    Zena je prava racunovotkinja ali se ipak malo preracunala. Jos je dobro i prosla ako prođe samo sa otkazom. Mislim da bi trebala poc malo na ''izobrazbu'' na barem jednu godinu.

  • 26.02.2014.

    ne znam kolika budala moraš bit i pomislit da moš dignit takvu lovu da te ne uhvate? pa nije to 140 kuna. ali neće valjda sve ostat na otkazu? di je prdekana?

  • stjepan19688 26.02.2014.

    i to ljudi koji radfe imaju posao,ajd da netko iz ocaja ali ovi pa sta to dolazi na vidjelo

Komentiraj...
Vidi sve komentare