To je to što me zanima!

Radi već 48 godina: Najkumicu ne brinu niti snijeg niti led...

Milka Mitrović se budi već u 5.30 sati kako bi na vrijeme bila na radnome mjestu. U hladna zimska jutra njoj, kaže, uopće nije hladno. Ne smetaju joj snijeg i led
Vidi originalni članak

Imam svoju kvalitetnu domaću robu i puno kupaca. Neki već godinama kupuju kod mene, rekla je Milka Mitrović (64) iz Štefanca, čija obitelj uzgaja povrće bez pesticida i uglavnom ručno obrađuju zemlju.

Na tržnici radi već 48 godina. U subotu je ponijela titulu najkumice koja se bira već osmu godinu zaredom na varaždinskoj gradskoj tržnici. Kupci su je izabrali glasanjem putem kupona.

Milka se budi već u 5.30 sati kako bi na vrijeme bila na radnome mjestu. U hladna zimska jutra njoj, kaže, uopće nije hladno. Ne smetaju joj snijeg i led.

- Evo, grije me moja dugogodišnja ljubav, muž Branko. Pomaže mi ovdje i kod kuće. Osim toga, dobro se ušuškam u odjeću pa nema problema. Cijela obitelj je uključena u posao s povrćem. Imam kćer i tri sina, od kojih jedan živi s nama u kući. On je i nositelj OPG-a. Imam i petero unučadi - pohvalila se kumica.

Drugo mjesto najkumice pripalo je Bari Hleb (73) iz Nedeljanca koja 45 godina prodaje povrće iz vlastite proizvodnje na varaždinskoj tržnici. Treće mjesto najkumice pripalo je Vesni Fajfar (51) iz Sračinca koja 20 godina prodaje domaće povrće. Kumice su dobile simboličnu nagradu i buket cvijeća, a posjetitelji su uživali u zabavnom programu uz klapu Mirakul i jela s roštilja.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Studva59 13.12.2015.

    ona se "dize"u pola sest a neke zene koje rade u pekari,rade od 5,stim da moraju putovat 1h,napunit police kruhom i pecivom,sve to prebrojat,kasu ustimat i jos puno toga....doci barem po ure ranije.treba pisati i o takvim osobama.svaka cast gosp.kumici ali nema gazdu,moze doc a i nemora.moja kumica dolazi na plac 3xtjedno,i nekuca karticu.a bogami u pekari,nema kasnjenja.

  • nensi1212 13.12.2015.

    stara znam gdi nabavljaš robu zato ne baljezgaj gluposti

  • Čiča Tomina Kobila_1 13.12.2015.

    To je budućnost, jedina moguća. Uzdaj se u se u u svoje kljuse. Zemlja je ta koja nas hrani. Zemlja i naše ruke. Sve drugo nas čini ovisnima o nekakvim Todorićima i sličnima. Industrijalizacija i "napredak" doveli su nas samo do zagađenog mora, zagađene zemlje, zagađenog zraka, mora, rijeka i jezera. U sebe unosimo više pesticida, antibiotika i druge kemije, nego li nutritivnih sastojaka. A banda zgrće milijarde na tome.

Komentiraj...
Vidi sve komentare