To je to što me zanima!

Radikalne izmjene: Nijemci i Francuzi bi manju eurozonu?

Pojavila se mogućnost da eurozonu napuste jedna ili više zemalja dok bi ostale članice radile na ekonomskoj integraciji, uključujući poreznu i fiskalnu politiku
Vidi originalni članak

Njemački i francuski dužnosnici u Bruxellesu su raspravljali o radikalnim izmjenama u Europskoj uniji koje bi uključivale manju, ali povezaniju eurozonu, javlja Reuters

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy u utorak je svoja razmišljanja otkrio studentima u Strasbourgu te rekao kako EU ima dvije brzine te da eurozona napreduje brže nego svih 27 članica. Pojavila se i mogućnost da eurozonu napuste jedna ili više zemalja dok bi ostale članice radile na dubljoj ekonomskoj integraciji, uključujući poreznu i fiskalnu politiku. Jedan od visokih europskih dužnosnika za Reuters je rekao kako su razgovori ostali na ''intelektualnoj'' razini te da se nije ulazilo u operativne ili tehničke rasprave. 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • zagrebcan 10.11.2011.

    LJUDI moj plan spasava eu i one clanice koje ne mogu da prate i odrzavaju svoje drzavne troskove i porezni sustav . idaja je jednostavnija od pasjeg govna. treba se stvorit eu ring s odredjenim clanicama jake politicke i porezne moci. u tom slucaju kako je njemacka i francuska sa svojim susjedskim clanicama koje su danas u eu zajednici . zatim ring 2 gdje bi ove zadnje clanice koje jos nisu uspjele u realizaciji za ulazak u eu i koje nemaju 100 % clanstvo dobile odredjene eu povlastice i ring 3 gdje bi se ostali kandidati i zemlje pod strogim kriterijem i pod vodstvom eu prilagodjavale za ulazak pod posebnim nadzorom . to znaci da su sve pod skolstvom eu direktive i skolovanja za ulazak kada se to utvrdi i clanstvo to prihvati onda se to prbaci u ring 2 i to tako ostaje u ringu 2 za sve ostale clanice ima njesta . vuk sit ovca ostala ziva. jel nemogu si zamisliti da ce eu imati toliko strpljenja s balkanom i nasim multi kulturalnim serifima .

  • user_32967 10.11.2011.

    Nažalost, ulazak u EU je već odlučen mimo nas, potvrđuje to Jacino klimanje na bilo koju riječ europskih manipulatora - koje ionako ne razumije. Zar stvarno mislite da referendum ima smisla? Ugovor je već potpisan. To mi nije jasno. nema raskida ugovora, što ako na referendumu izađemo 80% protiv???

  • SpužvaBob 10.11.2011.

    EU kao da je izmišljena samo da se isporuče optuženi za ratne zločine, sama po sebi ne može opstati ako će sanirati dugove Grčkoj i ostalim 'neradišnim' propalim zemljama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare