To je to što me zanima!

Radikalni islamist iz BiH će priznati sudjelovanje u ISIL-u?

Kako je objavio portal Detektor koji prati pravosudne procese u BiH, na početku sudskog procesa Ahmetspahiću, obrana i tužiteljstvo su potvrdili da su započeli pregovori o priznanju krivnje
Vidi originalni članak

Radikalni islamist Munib Ahmetspahić, kojega se povezivalo s napadačem na američko veleposlanstvo u središtu Sarajeva 2011., najvjerojatnije će priznati krivnju i nagoditi se s pravosudnim vlastima BiH za sudjelovanje u terorističkoj organizaciji Islamskoj državi na čijoj se strani borio u Siriji i Iraku.

Kako je objavio portal Detektor koji prati pravosudne procese u BiH, na početku sudskog procesa Ahmetspahiću, obrana i tužiteljstvo su potvrdili da su započeli pregovori o priznanju krivnje. 

Prema navodima optužnice, Ahmetspahić je od 2013. do 2018. boravio na području Sirije i Iraka kao pripadnik paravojnih formacija Islamske države  (ISIL), Jabhet al-Nusra, Al-Nusrah Front.

OBRAT? Ponudili nagodbu optuženom za napad na veleposlanstvo?

Na teret mu je stavljeno da se priključio terorističkim organizacijama i sudjelovao u borbama i terorističkim aktivnostima, prigodom čega je i teško ranjen na području Sirije, te mu je amputirana noga.

- Radi se o visokoj amputaciji lijeve noge i teško mu je dolaziti na sud - rekao je tužitelj Dubravko Čampara. Pojasnio je kako je teško zdravstveno stanje jedan od razloga za priznanje krivnje.

Optužnica protiv Muniba Ahmetspahića, koji je niz godina živio u naselju Maoča nedaleko Brčkog, koje je smješteno uz granicu s  Hrvatskom, zasniva se na više dokaza i svjedoka.

Njega se teretilo da je pomagao Mevlidu Jašareviću, s kojim je živio u Maoči, za prikrivanje dokaza nakon napada iz strojnice na američko veleposlanstvo u listopadu 2011. Jašarević je zbog ovog terorističkog napada osuđen na 15 godina zatvora.

Fotografija: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 4

  • nikolalaaa 09.04.2019.

    A sto ce njima njegovo priznanje? Argumenti, dokazi sve je tu..

  • Majkl75 09.04.2019.

    Oslobodite ga svakako ste isti i vi i on

  • maxim m 09.04.2019.

    kaka je to država koja se nagodi sa teroristom...

Komentiraj...
Vidi sve komentare