To je to što me zanima!

'Radimo sve kako bi zaštitili INA-u od potencijalnih šteta'

Ministar Ivan Vrdoljak je rekao da u Ministarstvu gospodarstva redovito održavaju sastanke i rade na taktici za arbitražni postupak te da je riječ o ozbiljnom procesu
Vidi originalni članak

Ne želim i ne smijem komentirati napise i dezinformacije u novinama jer je arbitražni postupak tajan i zatvoren, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u subotu u Varaždinu na upit razmatra li međunarodni arbitražni sud odluku o privremenoj zabrani trgovanja dionicama INA-e do kraja arbitražnog postupka. 

Istaknuo je da u Ministarstvu gospodarstva redovito održavaju sastanke i rade na taktici za arbitražni postupak te da je riječ o ozbiljnom procesu s ozbiljnim sucima. 

- Svaki tjedan se sastajemo s odvjetničkim timom i radimo sve da bi zaštitili INA-u od potencijalnih šteta - kaže Vrdoljak. 

Arbitražni postupak trajat će oko dvije godine. 

- Sigurno neće trajati 10 godina, ali neće se okončati ni za manje od godinu dana - kaže Vrdoljak. 

Vrdoljak je prilikom posjeta Varaždinu prošetao i gradskim ulicama uživajući u sadržajima koje nudi Špancirfest. Osvrnuo se i na pitanje besplatnog prijevoza za školarce.

Vlada nije raspravljala o ukidanju subvencioniranja prijevoza

- Vlada nikad nije raspravljala o ukidanju subvencioniranja prijevoza srednjoškolcima i bespredmetno je o tome raspravljati - rekao je ministar gospodarstva. 

Dodao je da im je ulaganje u školstvo bitno te da nitko u Vladi nije postavio pitanje odustajanja od subvencija niti izgubio kompas. 

Na konferenciji za novinare koja se održala u zgradi Varaždinske županije, uz Vrdoljaka, govorio je i župan Varaždinske županije Predrag Štromar te njegov zamjenik Alen Kišić

- Prijevoz će i dalje biti subvencioniran u iznosu od 75 posto cijene. Mjesečna cijena prijevoza učenika doseže i do 1600 kuna, a to je veliki trošak roditeljima - istaknuo je Štromar te dodao da bez subvencije obitelji iz ruralnih općina ne bi si mogle priuštiti upisivati djecu u srednje škole.


Idi na 24sata

Komentari 35

  • bozidar vesic 24.08.2014.

    Zovi upomoc RACANA i LINICA oni znadu naj bolje stititi drzavne interese , samo koje drzave, ????????

  • Cesarion 24.08.2014.

    sve to ok samo je pitanje koce INU zastitin od njih

  • pajuta 23.08.2014.

    Da ste stvarno stitili do ovog nebi doslo a to nije jos nista sta ce tek biti ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare