To je to što me zanima!

'Radio onkologija': Svira samo dobra glazba i pozitivne vijesti

Poticaj bolesnicima: Djelatnici i volonteri Radio Sunca programom i druženjem uljepšavaju dane slušateljima, pacijentima KBC-a. Za sve je zaslužan dr. Vrdoljak
Vidi originalni članak

Radio Sunce prvi je i jedini radio u Europi koji program emitira iz splitske bolnice s onkologije. Ne samo za pacijente nego i za slušatelje od Omiša do Trogira. Nema loših vijesti i crne kronike. Puštaju samo pozitivnu glazbu, vijesti iz medicine, kulture, o dalmatinskim običajima, savjete o zdravom životu... 

Koncesionar je Županijska liga protiv raka, a najvjerniji slušatelji su im upravo pacijenti oboljeli od malignih bolesti i njihove obitelji. Ne samo zato što su u istoj zgradi, nego i što osoblje radija svaki dan posjećuje pacijente, donese im kavu, sve što zatrebaju. 

Među volonterima na radiju je i Marja Mihanović (33). S 24 godine oboljela je od osteosarkoma, izliječila se, udala i rodila dvoje djece. I ona obilazi bolesnike te im daje nadu i snagu za borbu protiv bolesti. Glazbeni urednik Andrej Ledinščak kaže kako glazbom žele slušatelje podsjetiti na lijepe uspomene i dati im poticaj da se bore za život.

- Ako nekome pomognemo savjetom, izmamimo osmijeh, uljepšamo dan, natjeramo da zapleše, napravili smo veliku stvar - kaže Vinka Abramović, urednica na Radio Suncu.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • martina55 13.01.2012.

    zaista zaslužuju najtoplije čestitke, svaka čast osnivačima i realizatorima programa !

  • miffy4 13.01.2012.

    Svaka čast, konačno nešto pozitivno!!!

  • feba 13.01.2012.

    Sve lijepo i pozitivno ali....po koji savjet da treba mijenjati stav u glavi,prehranu i raditi na sebi jer samo glazba neće pomoći.

Komentiraj...
Vidi sve komentare