To je to što me zanima!

Radni strojevi sudarili su se na pruzi: Dvoje ljudi ozlijeđeno

Nešto iza 12 sati sudarila su se dva radna stroja na željezničkoj pruzi Požega - Velika. Nesreća se dogodila u mjestu Trenkovo. U tijeku je policijski očevid
Vidi originalni članak

Nešto iza 12 sati u utorak sudarila su se dva radna stroja na željezničkoj pruzi Požega-Velika u mjestu Trenkovo. Na izlasku iz mjesta Trenkovo radni stroj, takozvana 'podbijačica'. radila je na podbijanju kamena tucanika pod željezničke tračnice. Drugi radni stroj, koji je ispred sebe gurao dva prazna vagona za prijevoz tucanika, došao je iz smjera Požege. Pretpostavlja se da je išao većom brzinom od dozvoljene i kada je uočen drugi radni stroj bilo je kasno. 

Na sreću, nitko od radnika nije stradao, a obojicu strojovođa odvezli su požešku bolnicu na pregled i uzimanje krvi i urina kako bi se utvrdilo jesu li bili pod utjecajem alkohola.

- Dobro je da su vagoni bili prazni, jer u protivnom bi nabijačica bila odbačena s pruge do ceste. No, i ovako je uništena i moći će poslužiti jedino za rezervne dijelove - rekao je jedan od radnika koji je želio ostati anoniman. 

Očevid su obavili policajci PU požeško slavonske, a na teren je izašlo i stručno povjerenstvo HŽ-a koje je stiglo iz Vinkovaca. Nakon očevida znat će se što je bio uzrok nesreće, ono što se za sada zna je da je pričinjena materijalna šteta od nekoliko stotina tisuća eura.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • dm5992 10.04.2013.

    sva sreca da nitko nije ozlijedjen... a sto se tice krivnje, mislim da se to moze vrlo jednostavno utvrditi. a onda... tko je kriv neka snosi posljedice. mislim da nema potrebe za dugotrajnim vjestacenjima, analizama i sl., neka se i taj dio odradi, ali po kratkom postupku.

  • Tomo20 10.04.2013.

    Opet prometnici u hž nacuclani alkoholom,nista novo...

  • ZdenkoVuk 10.04.2013.

    Kao i obično, kriv je ljudski faktor!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare