To je to što me zanima!

Radnice Kamenskog odradile danas svoj zadnji radni dan

Zagreb: Radnice se ipak nadaju da će se nakon rekonstrukcije tvornice opet pokrenuti proizvodnja te da će se barem dio njih vratiti na posao. Plaće nisu dobile
Vidi originalni članak

Radnice Kamenskog, njih 450, su u petak odradile svoj posljednji radni dan, a u ponedjeljak će se prijaviti na Zavod za zapošljavanje, javlja Dnevnik.hr. Time je završio otkazni rok od mjesec dana. Radnice se ipak nadaju da će se Kamensko restrukturirati i da će nakon toga opet pokrenuti proizvodnju kako bi se barem dio njih vratio na posao. Radnice kažu kako radne knjižice još nisu dobile, ali imaju ugovor o raskidu ugovora o radu i odrađivanju otkaznog roka. Nisu im isplatili niti jednu od šest zaostalih plaća no dobile su dio novaca za mjesec u kojem su odradile otkazni rok. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • otorinolaringolog / ginekolog 28.11.2010.

    naša realnost, ali zakaj su i dalje radile, a plaču ne dobivaju.....

  • Boy X 27.11.2010.

    Najbitnije je donesti zakon o radu,ali kako i na koj način raditi i ostvariti staž od šezdeset i pet godina?A da ne pomislimo na mladi školovani kadar,što sa njima?

  • winnie 27.11.2010.

    jadne žene...kad vidim ovakve stvari odmah pomislim na svoju mamu i kako bi njoj bilo... I šta će sad one? Niti mogu u mirovinu niti ih itko želi/može zaposliti. Žena koji je čitav život radila u toj tvornici i jedino zna taj posao (i to vjerujem kvalitetno) šta će ona sad raditi? Naknada sa burze nije nešto a i nije rješenje...Užas... Pokrali su nam državu, ono što je valjalo rasprodali a svoje građane doveli na prosjački štap... Sramota.

Komentiraj...
Vidi sve komentare