To je to što me zanima!

Radnici Air Francea direktore 'rastrgali' zbog najave otkaza

Bijesni radnici su se okupili nakon što su objavljeni detalji restrukturiranja tvrtke Air Francea-KLM-a, a koje bi kao gorku posljedicu moglo imati čak 2900 otkaza
Vidi originalni članak

Dvojica direktora u francuskoj zrakoplovnoj kompaniji Air France u ponedjeljak su jedva pobjegli razjarenim radnicima koji su ih napali zbog najavljenih otkaza. 

Pomoćnika direktora za ljudske potencijale Xaviera Broseta opkolilo je nekoliko stotina radnika koji su upali u urede te prekinuli sastanak Središnjeg vijeća tvrtke u predgrađu Pariza. Bijesni radnici su se okupili nakon što su objavljeni detalji restrukturiranja Air Francea-KLM-a, a koje bi kao posljedicu moglo imati čak 2900 otkaza. 

REUTERS

Broseta se jedva uspio dokopati ograde koju je preskočio pri čemu mu je razjarena masa skinula košulju. Slično je prošao i Pierre Plissonnier, direktor tvrtke u Orlyju, s kojeg je masa trgala odjeću dok je pokušavao pobjeći. 

Uprava Air Francea najavila je prve otkaze od 1990. nakon što nisu uspjeli s pilotima dogovoriti više posla za manju plaću kako bi nadomjestili gubitke koji su se gomilali od 2011. Flota Air Francea smanjit će broj zrakoplova, a otkazuju se i narudžbe novih aviona. Otkazi radnicima ne mogu, po francuskim zakonima, biti uručeni prije sredine studenog pa se radnici nadaju povoljnom rješenju, piše Telegraph. 

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Gena Vava 06.10.2015.

    Bravo za ove radnike, tako bi trebalo i kod nas a ne samo prožviždati ulicama u ime prosvjeda...

  • no_country_for_old_men 06.10.2015.

    razjarena masa je trebala pregaziti tu dvojicu za primjer...nikada se ne bi znalo čija noga je bila fatalna..radnici samo silom mogu nešto postići a ne podmićenim sindikalistima -ribiča i severa treba otjerati na burzu rada..

  • jožek2 06.10.2015.

    Tako se to radi u kapitalizmu, uvjek po radnicima i sirotinji, a dali će se ovi spasiti samo daragi Bog zna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare