To je to što me zanima!

Radnici blokirali ulaz u Dinu na Omišlju, još nisu dobili plaće

Radnici su se još u lipnju dogovorili da će, ako im se ne isplate plaće, demontirati postrojenja i prodajom dijelova u staro željezo namiriti sedam neisplaćenih plaća
Vidi originalni članak

Ulaz u postrojenje Dine Petrokemije u nedjelju su oko 8 sati blokirali radnici. To je potvrdio i Predrag Mihaljević iz Sindikata radnika Dine, javlja HRT. Kazao je kako se sve odluke provode po zaključcima s radničkog skupa od 14. lipnja. 

Još tada su dogovorili kako će isplatu plaća čekati do 1. srpnja, a nakon toga će početi demontirati postrojenja i prodajom dijelova u staro željezo namiriti sedam neisplaćenih plaća. 

Ministar financija Slavko Linić u subotu je kazao kako će Dina i Dioki morati u stečaj jer nisu uspjeli pronaći investitore. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Capafiori 02.07.2012.

    Znam kako im je, no istovremeno me raduje njihova ideja da postrojenje rasprodaju u staro željezo. Jedan zagađivač koji nije niti trebao biti izgrađen, konačno bi bio maknut.

  • Velečasni 1 02.07.2012.

    Tamo neki tip je uzeo gazdi laptop da se namiri,pa je završio u gajbi.

  • Velečasni 1 02.07.2012.

    Moje razmišljanje koje ne mora biti točno:-ta firma je privatna sada.Plaće se ne isplaćuju.Ako radnici počnu rezati i prodavati staro željezo da se namire da li će policija intervenirati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare