To je to što me zanima!

Radnici Dalmacijavina: Plaće ne dobivamo, a sirovina nema

Radnici su zabrinuti jer Salamon Berkowitz, vlasnik Traubisode International, još nije potpisao ugovor za preuzimanje Dalmacijavina što je dogovoreno u studenom
Vidi originalni članak

Radnici Dalmacijavina održali su u 10 sati mirni prosvjed u pogonima tvrtke u splitskoj Sjevernoj Luci. Zabrinuti su jer Salamon Berkowitz, vlasnik Traubisode International, još nije potpisao ugovor za preuzimanje Dalmacijavina koje je bilo dogovoreno u studenom. Berkowitz je u međuvremenu otputovao iz Hrvatske u SAD zbog smrti majke, ali nije se vratio kako bi preuzeo posrnulo poduzeće sa 450 radnika. U tvornici nema sirovina za proizvodnju, a radnici ne dobivaju plaće.

- Pet mjeseci nismo primili plaće, nemamo za račune, za kredite, ni za što. Ne znamo što će biti s nama - poručili su radnici.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • PapaŠtrumpf 12.01.2012.

    Neka nova Vlada donese odluku da se tamo ništa osim proizvodnje neće događati u idućih 5-10 godina ! Mo'š si misliti...., vratimo se u Hrvatsku stvarnost, lokacija je preatraktivna i netko je tamo zamjerio to sj.... kao i sve ostalo i garantiram da niče nekakav hotel ili sl. u idućih 2-3 god

  • ivič 12.01.2012.

    to je još jedan trik bio Hdz čim se hvalili da su rješili a sada radnici opet na početku!Kad če početi kažnjavati ko god ne isplačuje plače?

  • Car Mrgud 12.01.2012.

    Dokle će vlada tolerirati neisplatu plaća? Pa to je jedno od najgorih kaznenih djela...Trebalo bi utužiti sve vlade koje su dopuštale ovakve najmizernije prevare radnih ljudi,kojima,eto,zbog neplaćanja rata kredita i režija prijete ovrhe...Superhik je za vas oličenje humanitarca,sram vas bilo...!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare