To je to što me zanima!

Radnici HŽ Carga su započeli štrajk, blokiran teretni promet

Sindikat će podržati i kolege iz Sindikata hrvatskih željezničara. Dva sindikata u HŽ Cargu okupljaju više od 700 članova. Prema najavi, štrajk će trajati do petka
Vidi originalni članak

Sindikat željezničara Hrvatske je nakon neuspjelog mirenja s Upravom HŽ Carga, koje je počelo u 15 sati, oko 18 sati započeo štrajk koji će trajati do petka 18. travnja u ponoć. 

Sindikat će podržati i kolege iz Sindikata hrvatskih željezničara. Dva sindikata u HŽ Cargu okupljaju više od 700 članova te se očekuje kako bi zbog štrajka u iduća dva dana u Hrvatskoj mogao biti blokiran željeznički teretni promet. 

Iz HŽ Carga izvijestili su da trenutno imaju zaposlena 2463 radnika, u što su uračunata i 202 radnika koji su dobrovoljno pristali na zbrinjavanje kroz Željeznički fond jer im ugovor o radu nije otkazan. Broj zaposlenih trebao bi biti smanjen za još 386 radnika.

Obveze HŽ Carga prema bankama su 702 milijuna kuna dok su kratkoročne obveze prema bankama i drugim financijskim institucijama 23,7 milijuna kuna. Tvrtka dobavljačima duguje 287,3 milijuna kuna. Ukupno duguje više od milijardu kuna. 

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture kazali su da je štrajk legitimno pravo radnika, ali upozorili da se ''socijalni dijalog o budućnosti HŽ Carga provodi kontinuirano tijekom zadnje dvije godine, tako da najava smanjivanja broja radnika nije ništa iznenađujuće''.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • dahhmal 17.04.2014.

    Dok ne stjerate ovoga bahatoga i nesposobnoga ministra nikakav strajk vam nece pomoci

  • antea paulic 17.04.2014.

    Što li rade ti silini menadžeri i upravitelji (koji imaju zavidne plaće ) ako nisu u stanju voditi kvalitetno tvrtke? U svakoj normalnoj i uređenoj zemlji menadžeri odnosno direktori svoje plaće zasluže kvalitetnim radom, a u Hrvatskoj bivaju nagrađeni ako uspješno tvrtku odvedu u stečaj! Ministar u međuvremenu ne skida osmjeh s lica !

  • Zmar116 17.04.2014.

    Ovim štrajkom bit će ugrpžena hrvatska industrija koja ionako uopće i ne postoji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare