To je to što me zanima!

Dočekuju turiste s natpisom: 'Dobrodošli na otok kriminala'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Prosvjed radnika Jadrankamena na Braču osiguravalo je oko 10 policajaca, a bili su u Postirama i Pučišćima. Žele da sud poništi stečajni postupak i pusti ih da rade
Vidi originalni članak

Predsjednik nezavisnog sindikata Jadrankamena Tomči Drpić je u srijedu s pedesetak najvjernijih pristaša prosvjedovao u Supetru zbog stečaja Jadrankamena. Nakon što je ispunio obvezu tjednog javljanja supetarskoj policiji, zbog zabrane približavanja stečajnoj upraviteljici Anči Bašić, Drpić je radnike poveo do kuće savjetnika uprave Josipa Bonačića. Potom su se uputili u supetarsku trajektnu luku. 

Začuđene turiste dočekali su s transparentima ispisanima porukama "Dobro došli na otok korupcije i kriminala", "Vlada, vlada, Jadrankamen propada". Drpić je kazao da su spremni obogatiti turističku ponudu otoka vodeći goste u "obilazak Brača stazama kriminala." Prosvjed je osiguravalo desetak policajaca, a Drpić je to smatrao nepotrebnim trošenjem novca u situaciji u kojoj mnogi gladuju. Prosvjednici su sjeli u automobile te u Postirama trubili prolazeći pokraj kuće Ranka Ostojića. 

Turneju su završili u Pučišćima gdje su također stiskali sirene pred kućom načelnika općine Marina Kaštelana. Sindikalisti po svaku cijenu žele da sud poništi stečajni postupak i pusti ih da normalno rade. 

- Od početka stečaja izgubili smo više od 50 milijuna kuna. Pozivam Slavka Linića, jer mi izgleda kao jedini pametni čovjek, da se angažira oko Jadrankamena - kazao je Drpić. Sindikalisti su najavili kako će ubuduće ovakve prosvjede organizirati jednom tjedno.

Idi na 24sata

Komentari 168

  • apocalypsedude 26.07.2012.

    nama je trebala drzava samo da imamo sto pokrast i sjebat'. nismo mi za samostalnost. mi smo ulizice i vazali, za svapsku mirovinu prodali bi mater. mi znamo samo raditi, a i to po onoj "nemos' ti mene tako malo platit' kol'ko ja mogu malo radit'.

  • moonshajn 26.07.2012.

    Trebaju staviti na graničnim ulazima u Hrvatsku.Dobro došli u zemlju MAFIJE, KORUPCIJE, KRIMINALA,koji podržava i podržavale sve Hrvatske VLADE!!! A vi stoko sitnog zuba na pašu!!!!

  • picuskin 26.07.2012.

    I onda če opet doći plakat pred Sabor da ih turisti zaobilaze.Trebali bi performans premjestiti na Mirogoj,jer gore leži uzrok njihovih patnji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare