To je to što me zanima!

Radnici Konstruktora blokirali magistralu: Traže svoje plaće

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Konstruktor je u predstečajnoj nagodbi s dugom od milijardu kuna. Radnici kažu da će protiv direktora Žderića podnijeti kaznenu prijavu zbog neisplaćenih plaća
Vidi originalni članak

Ogorčeni radnici splitskog Konstruktora u utorak su nakratko zatvorili promet na Jadranskoj magistrali u Kaštel Sućurcu . Uprava i direktor Željko Žderić su iznevjerili obećanja o isplati deset zaostalih plaća, pa su radnici krenuli u štrajk.

'Moramo žicati lovu od roditelja za prijevoz '

- Dolazimo redovito na posao, moramo žicati lovu od roditelja za prijevoz, a plaću ne primamo. Neka nam lijepo isplate otpremnine i pošalju nas na Zavod za zapošljavanje - kaže član radničkog vijeća Ivan Lovrić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Osim egzistencijalnih problema, radnici Konstruktora se žale i na loše radne uvjete. Radnici na gradilištu u Pločama nemaju hrane, vode ni struje.

- Apsurdno je da su na to gradilište doveli radnike druge firme da rade naš posao. Imaju novac da njih plate, ali ne i nas. Naše kolege su ih potjerale s gradilišta mirnim putem - žali se dalje Lovrić.

Radnici traže od Uprave da im pruži garancije kako će zaostale plaće napokon biti isplaćene. Apeliraju na Vladu i nadležno ministarstvo da se uključe u rješavanje njihovih problema.

Radnici će protiv Žderića podnijeti kaznenu prijavu

Radnici također kažu da će protiv direktora Žderića podnijeti kaznenu prijavu zbog neisplaćenih plaća . Konstruktor se još nalazi u predstečajnoj nagodbi s dugom koji prelazi milijardu kuna.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Gordana Firšt 02.07.2014.

    Kad su poslodavcu uzeli sav novac za porez nema više za plače. Ne protestirajte na magistralama, već u poreznim centrima.

  • boba555 02.07.2014.

    Jadni ljudi

  • jozabroz 02.07.2014.

    ma treba blokirat cjelu drzavu i drzat dok ovi ne odstupe,,tonemo sve vise i vise, sve vise radnika svaki dan dobiva otkaze,a mrsic se hvali sa povecanjem zaposlenosti,,zanima sta ce pricat u jesen kad se sezonci vrate na burzu,,kad bude 500000 nezaposlenih,, i naravno jedno 120000 onih koje oni ne vode ko nezaposlene a ipak nisu zaposleni,,??

Komentiraj...
Vidi sve komentare