Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
31 komentara

Radnici Konstruktora blokirali magistralu: Traže svoje plaće

Konstruktor je u predstečajnoj nagodbi s dugom od milijardu kuna. Radnici kažu da će protiv direktora Žderića podnijeti kaznenu prijavu zbog neisplaćenih plaća

Tino Jurić/Pixsell
Foto: Tino Jurić/Pixsell
31 komentara

Ogorčeni radnici splitskog Konstruktora u utorak su nakratko zatvorili promet na Jadranskoj magistrali u Kaštel Sućurcu . Uprava i direktor Željko Žderić su iznevjerili obećanja o isplati deset zaostalih plaća, pa su radnici krenuli u štrajk.

'Moramo žicati lovu od roditelja za prijevoz '

- Dolazimo redovito na posao, moramo žicati lovu od roditelja za prijevoz, a plaću ne primamo. Neka nam lijepo isplate otpremnine i pošalju nas na Zavod za zapošljavanje - kaže član radničkog vijeća Ivan Lovrić.

Osim egzistencijalnih problema, radnici Konstruktora se žale i na loše radne uvjete. Radnici na gradilištu u Pločama nemaju hrane, vode ni struje.

- Apsurdno je da su na to gradilište doveli radnike druge firme da rade naš posao. Imaju novac da njih plate, ali ne i nas. Naše kolege su ih potjerale s gradilišta mirnim putem - žali se dalje Lovrić.

Radnici traže od Uprave da im pruži garancije kako će zaostale plaće napokon biti isplaćene. Apeliraju na Vladu i nadležno ministarstvo da se uključe u rješavanje njihovih problema.

Radnici će protiv Žderića podnijeti kaznenu prijavu

Radnici također kažu da će protiv direktora Žderića podnijeti kaznenu prijavu zbog neisplaćenih plaća . Konstruktor se još nalazi u predstečajnoj nagodbi s dugom koji prelazi milijardu kuna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message