To je to što me zanima!

Radnici ostali zarobljeni u peći za taljenje, skuhali se nasmrt

Radnici tvornice aluminija krenuli su čistiti peć za taljenje. Vrata su se odjednom zatvorila za njima i peć se aktivirala. Temperatura je narasla do 800 stupnjeva
Vidi originalni članak

Smrt dvojice radnika tvornice aluminija u Salzburgu šokirala je mnoge. Muškarci, stari 56 i 49 godina, živi su se skuhali u golemoj peći za taljenje. Salzburg times piše kako su se vrata peći automatski zatvorila za radnicima koju su krenuli to jutro čistiti peć, a temperatura je počela polako rasti sve dok nije dosegla 800 stupnjeva Celzijevih. 

Njihove urlike i zapomaganja nije nitko čuo. Kolege su tek oko podneva shvatili da radnika nema. Njihova pougljena tijela ugledali su kroz prozor peći za taljenje. U unutrašnjosti peći istražitelji su našli tragove grebanja. 

- Zbog iznimno visoke temperature radnicima se u jednom trenutku zapalila odjeća. Vatra se s robe proširila na njihova tijela. Trenutno istražujemo kako su se točno vrata zatvorila, a peć se aktivirala - rekla je glasnogovornica policije Daniela Gstöttner. 

Dodala je kako u policiji ne vjeruju da je netko namjerno radnike zatvorio u peć. 

Idi na 24sata

Komentari 46

  • gamer3386 15.03.2012.

    Bog im nije mogao nikako pomoci jer on ovdje i sada ne postoji

  • zippysnake 13.03.2012.

    Ljudska pogreska na radu! Kolega zatvorio pec i ukljucio grijanje , jer se ovi spaljeni jadnici nisu drzali propisa i osigurali da ne dojde do ukljucenja peci! Ko zna Njemacki moze procitat najnoviju vijest na ovom linku! http://www.krone.at/Salzburg/Unfall_in_Alu-Werk_Kollege_schaltete_Ofen_irrtuemlich_ein-Gefahr_nicht_geahnt-Story-314523

  • zelot 12.03.2012.

    Zaštita na radu, nula bodova. Čudi me da se takvo nešto dogodilo u uređenoj zemlji poput Austrije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare