To je to što me zanima!

Radnici osvojili jackpot pa uložili u tvrtku svoga šefa

13 radnika zajednički je uplatilo listić u britanskoj lutriji. Osvojili su jackpot od 33,2 milijuna kuna, a dio su odlučili uložiti u tvrtku u kojoj rade
Vidi originalni članak

Sindikat britanskih radnika zaposlenih u jednoj privatnoj tvrtki osvojio je na lutriji čak 33,2 milijuna kuna. Njihov šef Andy Whitaker pomislio je da mu se nešto gore nije moglo dogoditi. Bio je uvjeren da će svih 13 zaposlenih dati otkaz i otići. No novopečeni milijunaši obećali su Andyu da će dio osvojenog novca, točnije 2,5 milijuna kuna, uložiti u tvrtku i tako sebi osigurati budućnost, a tvrtku izvući iz krize.
- Normalno da će ljudi osvojeni novac htjeti potrošiti na sebe i priuštiti si neke luksuzne stvare koje prije nisu mogli. No ovo je stvarno jedan plemenit čin - kaže Andyeva supruga Jayne. Zbog velikog dobitka u tvrtki za mehaničke popravke organizirali su veliku zabavu. Sretni listić kupio je Andyev otac (70) koji je također zaposlen u tvrtki.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ludorija 06.03.2009.

    BRAVO!!!! ma ovo je ono nešto zbog čega imamo zadovoljstvo u životu. zašto navijamo za baš za određeni nogometni klub ili pijemo baš određeno pivo i volimo baš svoj grad

  • nina1307 06.03.2009.

    Evo, diskusija od neki dan! Triba pitati Engleze bi li dali svoju placu da pomognu drugome!!! pamet ih jaka ubila... a mogli su da NE rade vise nego da pokrenu vlastiti biznis i budu sami sebi sefovi... Ovako, opt gazda ima vise nego ce oni imati ikad u zivotu!!!!

  • Leonarda 06.03.2009.

    Ovaj sef mora da je bio dobar prema radnicima i to mu se vratilo, jer nitko se tek tako ne bi odrekao tolikog novca,..lijepo! Kod nas toga na zalost nema, kod nas poslodavci ne idu s tom mislju,da zadovoljan radnik je dobar radnik i da je prvenstveno covjek, koji mu donosi zaradu, a ne obrnuto, kako si kod nas poslodavci ( 99% njih) misle kako su mali Bogovi, koji mogu upravljati, zakidati za place i ako ti se ne svidja, dati otkaz jer, citiram jednog poslodavca:\" trziste je puno radne snage, ja sam taj koji mogu sto hocu\"..pa ti sad misli, sta ces!

Komentiraj...
Vidi sve komentare