To je to što me zanima!

Radnici u šoku: Dobili plaće, a država im odmah uzela pola

Radnici Finvesta iz Čabra dobili su sve zaostatke odjednom, država im kroz porez uzela i više od 50 posto. Neki su radnici plakali, drugi nisu mogli govoriti od šoka
Vidi originalni članak

Neki su plakali, drugi nisu mogli govoriti od šoka, dobili smo svojih deset zaostalih plaća, a onda su mnogi umjesto 20-ak tisuća kuna, dobili samo nekoliko tisuća. Našu je bijedu država oporezovala i uzela sebi najveći dio - u subotu je u šoku govorila Veronika Matijašević (56).

Uz 40-tak drugih radnika tvornice namještaja Finvest iz Čabra, u subotu je dočekala isplatu deset minimalaca, ali od planiranih 14.000 kuna i ona je dobila samo 3700 kuna.

- Iako je riječ o minimalcima, sve im je odjednom isplaćeno pa ispada da ti iznosi probijaju sve porezne plafone i oporezovano je stopom i od 40 posto - rekao je tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš. Radnici novac mogu dobiti tek iduće godine kroz povrat poreza, ali ne čitav iznos. Zaostale plaće radnicima je isplatio novi američki vlasnik John R. Alm koji je Finvest kupio od poduzetnika Marijana Filipovića.

I Lalovcu suludo da se plaće koje kasne oporezuju kao bogatašima

- EU ne poznaje da radnik ne dobije plaću i da onda sve zaostatke uplaćuju odjednom. I meni je suluda ova situacija jer neisplata plaća je kazneno djelo, a opet se događa - komentirao je ministar financija Boris Lalovac koji je najavio agresivnu borbu protiv neisplata plaća.  

Idi na 24sata

Komentari 332

  • Qurcy Ban 15.08.2015.

    Treba za Todorića i njemu slične skupit paru, jer zna se kome država daje, a kome uzima...

  • stefi defi 13.08.2015.

    sprdacina od mini drzavice

  • ben hur panonius 15.06.2015.

    učinili su to zakonskim propisima da nam je rođena majka postala zla maćeha..

Komentiraj...
Vidi sve komentare