To je to što me zanima!

Radnicima bez plaće sindikat je pozajmio novac da prežive

Očajnim radnicima tvrtke 'Gaj-Fm' sindikat PPDIV-a u utorak je pomogao pozajmicom od po 3500 kuna. Više od pet mjeseci radnici nisu primili plaću
Vidi originalni članak

Više od pet mjeseci 270 radnika 'Gaj FM-a' u Slatini nije primilo plaću, a u posljednja dva mjeseca više ne dolaze ni na posao jer je prezadužena tvrtka, u kojoj su ostavke podnijeli članovi Nadzornog odbora i članovi Uprave, isključena iz redovne opskrbe električnom energijom. 

Očajnim radnicima danas je prvi put zasjalo sunce, jer im je Sindikat PPDIV-a Hrvatske isplatio po 3500 kuna akontacije plaće koju je, u obliku pozajmice ( ukupno 150.000 eura) dobio od potencijalnog ulagača zagrebačke tvrtke 'Jadranska ulaganja'.

Zbog uništenih radnih mjesta i naraslih obveza, koje su u posljednje tri godine narasle na oko 96 milijuna kuna, radnici su početkom godine prosvjedovali gradskim ulicama i tražili pomoć za spašavanje poduzeća i očuvanje radnih mjesta. Kako su vlasnici i Uprava digli ruke od poduzeća kojemu je žiro-račun blokiran s 20 milijuna kuna, ovlastili su Sindikat PPDIV-a da im pomogne u pronalaženju strateškog partnera. 

- Za upropašteno poduzeće i dugove koje prijete zatvaranju radnih mjesta netko mora odgovarati, jer sve te milijunske gubitke nisu stvorili radnici. Državno odvjetništvo potvrdilo je da se protiv odgovornih provodi kriminalističko istraživanje, a sindikat već treći mjesec pregovara s gospodinom Dankom Končarom i tvrtkom 'Jadranska ulaganja' koje je u pismu namjere izrazilo želju da preuzme poduzeće 'Gaj FM' - kaže Šimo Orešković, regionalni povjerenik PPDIV-a Hrvatske za Slavoniju.

Vrijednost imovine 'Gaj FM-a' kreće se oko 20 milijuna kuna, obveze su pet puta veće i od 96 milijuna kuna, 40 milijuna kuna su dugovi državi za poreze i doprinose, a ostalo obveze prema bankama i zaposlenicima. 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • DrazenNull 03.08.2011.

    Bas tako gox3

  • DrazenNull 03.08.2011.

    to nije sramota kao sto kazes 2xmama to je jadno sta ova vlada radi malim ljudima od kojih zive neka ih bude sram....bog sve vidi......

  • 2xmama 03.08.2011.

    sramota,jadni ljudi!

Komentiraj...
Vidi sve komentare