To je to što me zanima!

Radnik mrtvačnice nije dobio plaću pa se pokojnik "skuhao"

Obitelj u šoku: Radnik iz revolta nije došao na posao u mrtvačnicu. Hladnjača se u međuvremenu pokvarila pa se truplo zbog vrućine napuhnulo i skupile su se muhe
Vidi originalni članak

Muškarac (80) umro je u subotu ujutro u obiteljskoj kući u Dinjiški na Pagu. Njegovo truplo su prevezli do povljanske mrtvačnice s hladnjačom na tamošnjem mjesnom groblju. 

Njegova obitelj kaže kako ih, kad su došli na groblje, tamo nitko nije dočekao. Ključ mrtvačnice su im ostavili kod žene koja radi na štandu s voćem odmah kod ulaza u groblje. Unuka kaže kako su njezin dečko i ona uz pomoć čovjeka iz pogrebnog poduzeća nekako smjestili djedovo tijelo u hladnjaču. 

U nedjelju u 17 sati došli su po truplo. Komunalnog djelatnika opet nije bilo pa su opet sve morali sami, piše Novi list

- Otvorili smo vrata pretinca u hladnjači i odmah ih zatvorili. Izašli smo van, blijedi. Sestrin suprug je povraćao - kaže unuka. Hladnjača naime nije radila, a na temperaturi od 40 stupnjeva na truplu su počele truležne promjene, tijelo se napuhnulo, a pretinac hladnjače je bio pun muha. 

Radnik iz pogrebnog poduzeća koji im je pomagao rekao im je da truplo odmah trebaju prebaciti na kolica i poklopiti lijes. No budući da se truplo napuhnulo jedan od rođaka koji im je došao pomoći je morao sjesti na lijes da bi ga zatvorili. Požurili su na groblje gdje je sprovod vrlo kratko trajao. 

Direktor povljanskog Komunalca koji je odgovoran za mrtvačnicu i hladnjaču kaže kako je u subotu bio u mrtvačnici i upalio hladnjaču no ona se kasnije vjerojatno pokvarila. Kaže i kako je zadužio jednog radnika za taj posao no on je otkazao poslušnost i jednostavno se nije pojavio. Ispričao je kako sa zaposlenicima ima problema već dulje vrijeme, odnosno otkako su upali u financijske poteškoće zbog kojih 17 radnika već šest mjeseci nije dobilo plaću. 

Idi na 24sata

Komentari 83

  • digelante 13.07.2012.

    Nema danas poštovanja ni prema mrtvima. Kako češ onda poštivat žive.

  • andi_1 10.07.2012.

    Najbolji mi je štand sa vočem kraj same mrtvačnice , koma !

  • ias 10.07.2012.

    Pa u ovoj truleži od zemlje ni umrijeti ne možeš kao čovjek! Strava, jadna obitelj. Ali ja bi bogami odmah čim ne bi zatekla nikoga u mrtvačnici, ovog idiota od direktora dovukla tamo za uši, pa neka on obavlja posao za koji ne plaća radnike. Pozvala bi mu policiju i sve moguće službe i definitivno ga tužila za duševne boli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare