To je to što me zanima!

Radnik pao niz liticu kraj Omiša, spasili ga GSS-ovci

Omiš: Pripadnici HGSS-a spasili su radnika koji je pao niz liticu i zaglavio 60 metara od tla. Ozlijedio je nogu, a na tlu su ga čekala kola Hitna pomoći
Vidi originalni članak

Radnik koji je radio na strmim pokosima oko ulaza u tunel buduće omiške obilaznice pao je i ozlijedio nogu. Ostao je u sredini litice, nekih 60 metara od tla, iznad prilazne makadamske ceste. HGSS je dobio obavijest u ponedjeljak oko 12 sati preko Centra 112. U akciju se odmah uputilo osam spasitelja iz HGSS Stanice Split, a obaviještena je i HMP iz Omiša koja je uspjela strmim putem doći do mjesta nesreće te medicinski zbrinuti ozlijeđenog, no za samo izvlačenje iz stijene bilo je potrebno primijeniti GSS tehniku i opremu. Unesrećeni radnik spušten je uz pratnju u marinerovoj nosiljci niz 50-ak metara dugačku stijenu, gdje su ga dočekala kola Hitne medicinske pomoći. Akcija je završena u 13.30 sati. Ovo je već 276 akcija HGSS-a na području SD županije od početka godine.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • 25sat 28.10.2008.

    bolje se roditi bez one stvari, nego bez sreće

  • normalna 28.10.2008.

    Zao mi je i zelim mu sretan oporavak.

  • Pichlyk 28.10.2008.

    imao je sreće. Btw, sječam se onog slučaja od prije nekoliko godina kad se dvoje starih njemaca (bračni par) strmopizdio niz prrovaliju u Plitvicama.... nije im bilo spasa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare