To je to što me zanima!

Radnik Salonita završio u bolnici zbog temperature

Lenko Jukić boluje od azbestoze. Jukiću su snimili pluća, a nakon povratka među štrajkaše kćer ga je odvela kući gdje će nastaviti daljnji oporavak
Vidi originalni članak

Jedan od deset radnika SalonIta, koji već četvrti dan štrajkaju glađu, završio je u petak oko 19 sati u splitskoj bolnici. Lenko Jukić (49) u bolnici je završio zbog visoke temperature, a prema riječima povjerenika Hrvatske udruge sindikata u Salonitu Marka Mikačića, tijekom dana ga je jako boljelo grlo. Jukić, inače, boluje od azbestoze. Jukiću su snimili pluća, a nakon povratka među štrajkaše kćer ga je odvela kući gdje će nastaviti oporavak, jer ne može lijekove primati bez jela, javlja HTV.  U subotu u 12.30 sati štrajkaše će u ime Jadranke Kosor posjetiti direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinko Mladineo. Radnici Salonita štrajkaju jer im je stečajni sudac Jozo Ćaleta dao otkaz i onemogućio daljnje čišćenje i dekontaminaciju tvorničkog kruga od azbesta.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • sonijakodimi 19.09.2009.

    ništa to nevrijedi samo uzet pušku i riješavat 1 po 1 pa dokle ide...

  • user_34983 19.09.2009.

    slažem se da treba pomoći...pa tako već nekih godinu, a mislim i više se pomaže ovoj firmi. daju se plaće. baš daju. ok je to, treba pomoći. al do kada. pa se tako novci guraju u škverove (by the way, škvrovi su bez love, a koperanti u njima milijunaši), željezaru. al do kada. i na kraju priče, ma odakle? a onda se ajmo svi bunit nakon toga što je cijena rada opterećena viskim porezima i davanjima u rh. licemjerno je to. trebao bi se postići konsenzus oko nekih stvari.

  • user_806 19.09.2009.

    DRA ovo je samo kap u moru onoga što su pojedinci pokrali u ovoj državi.Zašto ne pomoći onima kojima je potrebno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare