To je to što me zanima!

Rakar na blogu: Netko se igra s mojim identitetom

Bloger Marko Rakar na blogu je čitateljima prenio zbivanja u policiji te kaže da su prema njemu bili korektni. Naglašava kako nije objavio Registar
Vidi originalni članak

Nesuđeni savjetnik Ive Josipovića Marko Rakar u četvrtak je nakon izlaska iz pritvora svoja razmišljanja o danu provedenom na policiji objavio na blogu. Prvo se svojim stranim čitateljima ispričao što neće moći pisati na engleskom jer je preumoran te da će im sve objasniti sutradan. U blogu Rakar piše kako su mu odvjetnik i prijatelji rekli da mora biti zahvalan novinarima te im se i sam na blogu zahvalio na podršci.
 - Odmah kažem kako je policija prema meni bila korektna. Odnos je u svakom trenutku bio profesionalan i pun razumijevanja - stoji na Rakarovom blogu. Dalje objašnjava kako je sve krenulo s njegovim povezivanjem s Registrom branitelja.
 - Jučer navečer oko 22 sata nekoliko kolega webmastera i novinara ukazalo mi je na komentare koji su se pojavili na nekolicini siteova, a koji upućuju na mene i na to da sam ja objavio Registar. Sve što sam saznao o tome tijekom jučerašnje večeri i noći sam prenio policiji. Nakon novinarskih poziva shvatio sam da je vrag odnio šalu te da se netko vrlo grubo i neumjesno odlučio poigrati s mojim identitetom. Nisam spavao cijelu noć i ujutro sam nazvao Pantovčak i zamolio za savjet koji je bio kratak i jednostavan, a to je da istoga časa odem na policiju što sam i učinio ne popivši jutarnju kavu do kraja - piše Rakar. Nakon toga razgovarao je, kaže, s policijom koja ga je nešto prije 16 sati, uhitila. U blogu piše kako mu je policija pregledala kuću, automobil i ured iz kojeg su odnijeli neke predmete. Nakon pretresa u srijedu navečer pustili su ga doma. Rakara na blogu naglašava kako će nastaviti surađivati s policijom te se nada da će mu zaplijenjene predmete vratiti kako bi mogao raditi.
- Policija me tereti za kazneno djelo iz članka 351. stavak 2 kaznenog zakona što je, koliko razumijem, odavanje službene tajne, a za što se može dobiti kazna zatvora do tri godine - piše Rakar. Na kraju svog bloga je velikim slovima napisao: "Ja nisam objavio Registar branitelja".

MARKO RAKAR: NISAM KRIV! REGISTAR SU OBJAVILI DRUGI

Idi na 24sata

Komentari 6

  • dobrad66 08.04.2010.

    važno da se hrv.vlada brine da,, hrvati imaju dobar i situiran život,, pa se može baviti svačim drugim usput jer nemaju pametnijeg posla a što su ljudi na rubu egzistencije nije nitko kriv

  • sprinterica 08.04.2010.

    ala cirkusa vlada ne zna što bi pa traži žrtvene jarce

  • plavi cvijet 08.04.2010.

    Za odavanje službene tajne do 3 godine zatvora, a za sustavno uništavanje hrvatskih firmi i to godinama....?

Komentiraj...
Vidi sve komentare