To je to što me zanima!

Rakarova tvrtka za milijun kn 'pročešljala' Agrokor u istrazi

ANGAŽIRALO IH DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO: Rakar nije htio komentirati slučaj jer kaže da nikada ne govori o klijentima, a pogotovo ne o radnim zadacima
Vidi originalni članak

U istragu o aferi Agrokor Državno je odvjetništvo angažiralo informatičkog stručnjaka Marka Rakara, javlja Večernji.  

Tvrtku Mrak usluge d.o.o. iz Zagreba, Marka Rakara, Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Zagrebu angažiralo je za analizu informacijskih, poslovnih i/ili komunikacijskih sustava, analizu i/ili rekonstrukciju poslovno-financijskih procedura i tokova, analizu i/ili rekonstrukciju poslovne dokumentacije, rekonstrukciju, analizu i/ili uparivanje raznih vrsta strojno obradivih podataka iz različitih izvora, rekonstrukciju, analizu i/ili uparivanje raznih vrsta podataka koji nisu nužno strojno obradivi, no sadrže analitičke i druge podatke od interesa za naručitelja te druge zadatke koji bi se mogli pojaviti tijekom izvršavanja ugovora, javlja Večernji. 

Te usluge, u trajanju od ukupno 14 mjeseci, ŽDO je platio 1.062,500 kuna iz sredstava od ukupno pet milijuna kuna koje je dala hrvatska Vlada za istragu. 

Riječ je o Ugovoru o pružanju savjetodavnih usluga i stručne pomoći od dana 7. lipnja 2017. sklopljenom na vrijeme od pet mjeseci, potom 25. listopada 2017. na vrijeme od šest mjeseci, a nakon toga 20. kolovoza 2018. na vrijeme od tri mjeseca, piše Večernji. 

Rakar nije htio komentirati slučaj jer kaže da nikada ne govori o klijentima, a pogotovo ne o radnim zadacima. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 05.12.2018.

    Nije niti cudo sto je agrokor toliko propao. Todoric ga je unistijo ali poslije unistenja se nakrao tko je stigao. Evo kako to funkcionira i ne samo sa agrokorom: za procjenu kolika je steta napravit cemo povjerenstvo koje radi prekovremeno(prva kradja). Onda sklopimo ugovore sa ljudima za consalting tj sa ljudima koji ce nas savjetovat tj sa kumovima i prijateljima od prijatelja da se bas i ne primjeti(druga kradja). Onda tvrdimo da je svaki iznos koji smo platili legalan i u svakom slucaju potreban da bi dobili izvjestaj u kojem pise ono sto smo vec odavno znali tj da je tvrtka u gabuli, samo sad jos puno vise jer smo se namlatili love do bola i nitko to nece primjetit! (Treca kradja). E onda rasparcimo sto je ostalo po cijeni ispod svake dok sa strane dobivamo poklone i mito u kovertama, sta fali ko nam sta moze, a osim toga tko ce odrzavat vile jahte aute podmornice...(cetvrta kradja). E onda trazimo sljedecu zrtvu (ugljanik ili nesto slicno) i tako u krug i nikad dosadno!!! A branitelji invalidi nek jadni gledaju za sto su se borili. A blokirani nek zive kako stignu. Bake i samci nek se griju kako stignu. Djeca, sta ce njima besplatni udzbenici!!! Jer iz knjiga se da nesto naucit, a pametne ljude netrebamo jer oni bi prokuzili nase metode ko i ova budala sto sve ovo pise! A to nam nikako netreba. Sad bez sarkazma: U zivotu sam naucijo da dragi Bog nije ovisan o nasem vremenu!!! Kad tad on ce trazit racune samo sto se njemu nece moci kuverte ispod stola gurat!!!

  • špricer_1 04.12.2018.

    Jos ce jedna firma procvijetati i napraviti prihod u milijunima

Komentiraj...
Vidi sve komentare