To je to što me zanima!

Raketirana Gaza, Hamas ne pristaje na produženje primirja

Nakon što je Hamas odbio produženje 72-satnog primirja, ponovno su gađali Izrael raketama, pa je Izrael uzvratio vatrom. Izraelci još ne planiraju kopnenu ofenzivu
Vidi originalni članak

Nakon isteka trodnevnog primirja u Pojasu Gaze, palestinski militanti ponovno su raketirali Izrael odbijajući daljnej produženje. Izrael je uzvratio vatrom na zapovjed vojsci izraelskog premijera Benjamina Netanyahua da uzvrate silom na obnovljene raketne napade. 

Zasad nije predviđena nova izraelska kopnena ofenziva iako je izraelska vojska objavila da su Palestinci ispalili najmanje pet raketa. Odgovornost za raketiranje preuzela je skupina Saraja al-Kuds, oružano krilo Islamskog džihada, a Izraelci su srušili jedan palestinski projektil iznad južnog izraelskog grada Ashkelona. Glasnogovornik Hamasa objavio je da Palestinci ne pristaju na produljenje prekida vatre unatoč izraelskoj ponudi, ali žele nastaviti pregovore u Kairu. 

Hamas ne pristaje na primirje sve dok Izraelci ne prihvate njihove zahtjeve da ukinu Pojas Gaze, oslobode zatvorenike i otvore morsku luku. Palestinski pregovarači u Kairu upozoreni su da ne pristaju na primirje ako Izrael ne ponudi ustupke. 

U jednomjesečnom ratu po palestinskim izvorima poginulo je 1875 Palestinaca, većinom civila, a Izrael je objavio da je od 8. srpnja poginulo 64 izraelskih vojnika i troje civila, navodi HRT

Idi na 24sata

Komentari 173

  • deda62 09.08.2014.

    da Izraelci nemaju atomsku bombu već bi ih Muslimai odavna pojeli, i to bez soli-

  • piramida 09.08.2014.

    ratovi su bissnis ,dok god bude sirotinje bitce i ratova.

  • 08.08.2014.

    Bombirano je pet UN-ovih centara. Mozda se Hamas tamo skrivao i planirao napad? Ubijeno je tisuce obicnih ljudi, razoreno tisuce obitelji. Mozda se Hamas u tim obiteljima skrivao i planirao novi napad? Sve ovo posljedica Hamasa? http://s4.reutersmedia.net/resources/r/?m=02&d=20140805&t=2&i=957639920&w=&fh=&fw=&ll=700&pl=378&r=LYNXMPEA740WW Hmmm... Ili se mozda radi o namjernim, planiranim napadima i zlocinu pod nazivom GENOCID?! Konstantim ciljanjem i razaranjem civilnih sredista koja nemaju veze s Hamasom, jedino sto cine je stvaranje novih neprijatelja i u konacnici onaj cilj za koji se i bore -- jos rata, jos rata i jos rata, sve pod cijenu nevinih zivota, a 97% populacije Izraela to podrzava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare