To je to što me zanima!

Raketni napad u Iraku: Jedan je mrtav, a petero ljudi je ranjeno

Kurdsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je oko 21,30 sati po lokalnom vremenu prema Erbilu i okolici ispaljeno više raketa te da ima ranjenih, ne navodeći pojedinosti
Vidi originalni članak

U raketnom napadu na američku vojnu bazu u sjevernom Iraku u ponedjeljak, prema inicijalnim izvješćima ubijen je jedan civilni zaposlenik američke tvrtke a pet je osoba ranjeno, uključujući jednog pripadnika američkih snaga.

Američka koalicija u Iraku priopćila je kako je riječ o najtežem napadu na koalicijske snage u gotovo godinu dana, uslijed eskalacije napetosti između američkih snaga, njihovih iračkih i kurdskih saveznika s jedne, te iračkih milicija s druge strane.

ČEKAJU POTVRDU Turci ubijeni u Iraku, Ankara nezadovoljna reakcijom SAD-a

Glasnogovornik koalicije napisao je na Twitteru da je došlo do napada na snage koalicije u kurdskom regionalnom glavnom gradu Erbilu, te da će detalji biti objavljeni naknadno.

Kurdski sigurnosni izvori priopćili su da su kasno navečer najmanje tri rakete pogodile područje nedaleko međunarodne zračne luke u Erbilu. Američke snage nalaze se u vojnoj bazi smještenoj tik uz civilni aerodrom.

Kurdsko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je oko 21,30 sati po lokalnom vremenu prema Erbilu i okolici ispaljeno više raketa te da ima ranjenih, ne navodeći pojedinosti.

UKLJUČUJU SVJEDOKE Trump na dan napada na Capitol: 'Rulju više brine moj izborni poraz nego zastupnike'

Odgovornost za napad preuzela je skupina Saraya Awliya al-Dam.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • 12345isus 16.02.2021.

    Kurdsko ministarstvo unutarnjih poslova? To neka nova drzava? Jel sad u Iraku ili u kurdikistanu? Sta je htjeo autor time reci?

  • NWO1993 16.02.2021.

    Kroz povijest su uvijek muslimani zrtve. Sto dovoljno govori o katolicima. Sto je Maradona rekao, "gledam papu kako se moli za siromasne sa kilu zlata na sebi. Gledam Vatikan i vidim da je sve u zlatu. Kazem ja Papi, covjece prodaj nesto i pomogni."

  • Don Giovanni 16.02.2021.

    To Erdogan cacka mecku.....strasni sultan Erdogan,,,,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare