To je to što me zanima!

Ralje na Kvarneru: Oduševio ih je, ali se ne bi baš kupali s njim

Trajekt ‘Bol’ vozio je iz Porozine u Brestovu. Naišao je na gorostasnu psinu od pet metara. Ova se vrsta hrani isključivo planktonima i kažu da je potpuno bezopasna za ljude...
Vidi originalni članak

Primijetio sam ga s desne strane trajekta. Mirno je plivao blizu površine, a kad smo mu se približili, nestao je u dubini, rekao nam je radnik s trajekta. U petak oko 16.10 sati s trajekta “Bol” koji je išao iz Porozine prema Brestovi snimio je morskog psa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dodaje kako je trajekt od životinje bio udaljen samo 10-ak metara, a susret je trajao 20-ak sekundi. Svi na brodu čudili su se kako je morski pas velik, a djeca su vikala od oduševljenja. 

- Bio je dugačak oko pet metara. Kasnije tijekom dana vidjeli smo ga još dva puta na 500 m od trajekta. Sutradan ga nije više bilo - kaže radnik. 

U trenutku susreta od obale su bili udaljeni 1,7 km, a more je tamo duboko i do 68 m. Pretpostavlja da je u pitanju gorostasna psina i da je još beba jer takva vrsta zna narasti i mnogo veća. 

- Ne bih se kupao s njim. Prvo bih provjerio koja je to vrsta - smije se radnik. 

Sumnje da je u pitanju gorostasna psina potvrdio nam je  Alen Soldo, stručnjak za morske pse. 

- Moglo bi se kazati da je bebica jer oni znaju narasti i do devet metara. Veliki dolaze krajem drugog mjeseca i u Jadranu ostaju do kraja četvrtog, a manji primjerci dolaze u svibnju i lipnju. Hrani se isključivo planktonima i potpuno je bezopasan - kazao nam je Soldo.

Idi na 24sata

Komentari 82

  • timystime 17.05.2017.

    Kiss from a rose ova stvar je skroz bezopasna nebi te ni progutala ona sam jede planktone i manje ribice nema ni zube.i ak bi to bi bila vaša greška ne njihova jer ste ušli,čak i tad te nibi progutali

  • Dalibor0704 11.05.2017.

    Sigurno će se sada naći "heroji" koji će jadno stvorenje upucati. Postoji li kazna za takva nedjela? Bezopasna kitopsina je samo željna čistog mora.

  • Lun@ 777 11.05.2017.

    Zanimljivo ga je promatrati iz daljine, ali brrrr, ne bih bliski susret sa njim poželjela

Komentiraj...
Vidi sve komentare