To je to što me zanima!

RALJE u Jadranu: Ulovio mladunca Atlantske psine

Komiški je ribar parangalom iz mora izvukao bebu morskog psa tešku oko 50 kilograma. Kao mamac mu je poslužila srdela koju je prvo progutao ugor
Vidi originalni članak

Borio sam se s tom nemani pola sata, pokušavajući je dignuti na brod. Odjednom je psina razjapila čeljusti i tad sam se istinski uplašio, opisao je ribar Jurica Jončić (43) subotnji susret s mladunčetom morskog psa koje je uhvatio nedaleko od otoka Sušca.
Ribaru iz Komiže kao mamac je poslužila srdela, koju je prvo progutao ugor. Za njim se pomamio morski pas dug 1,8 metara. Ubrzo ga je parangalom uhvatio Jončić.
- Riječ je o Atlantskoj psini, čestoj lovini s parangala u Jadranskome moru - rekao je Alen Soldo, prodekan Centra za studije mora. Da je ulovio veliku bijelu psinu, kao što je u početku mislio, morao bi platiti 200.000 kuna kazne, jer je ta vrsta morskog psa zaštićena zakonom, podsjetio je Soldo.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • ona009 26.02.2008.

    HAJDUK1903...hehe...ta ti je dobra...ja mislim da cu ove god preskocit more...u biti kupanje u moru... :)) ovak se jezim..imam tu i tamo fobiju kad odem skroz duboko a kamo li nakon ovog....nebi hvala..pa da mi nude milijune....

  • Roci 26.02.2008.

    hahahhaha vozdovac kralj si

  • Vozdovac brate 26.02.2008.

    ne više sada je tamo laboratorij za nuklearnu energiju, a pored njega institut kvantne fizike i mehanike...

Komentiraj...
Vidi sve komentare