To je to što me zanima!

Rang lista pokazala koji je grad u Hrvatskoj najskuplji za život. I ne, nisu ni Dubrovnik ni Zagreb

Rangiranje gradova ovisi o cijenama u restoranima i trgovinama, cijenama javnog prijevoza, režija, zdravstvene zaštite, najma i slično
Vidi originalni članak

Stranica Numbeo koja analizira troškove života u gradovima diljem svijeta objavila je rang listu za 2023. godinu. Na listi su se našli i hrvatski gradovi. 

Rangiranje gradova ovisi o cijenama u restoranima i trgovinama, cijenama javnog prijevoza, režija, zdravstvene zaštite, najma i slično. Prema ljestvici stranice Numbeo, najskuplji grad za život u Hrvatskoj nisu ni Zagreb ni Dubrovnik, već - Zadar, prenosi Poslovni dnevnik. 

VIDEO: KOMENTIRALI I SMJENE KOLEGA Filipović: Većina trgovaca vraća cijene. Butković: Poskupljenja u pošti neće biti, ni u telekomima

Ovaj grad zauzeo je 141. mjesto, samo dva mjesta iza slovenske Ljubljane. Nakon Zadra, što se Hrvatske tiče, slijedi Dubrovnik na 145. mjestu i Zagreb na 150. mjestu. Slijede još Rijeka na 172. mjestu i Osijek na 189. mjestu. 

Što se tiče regije, za život je najskuplja Ljubljana, a slijedi ju Beograd na 186. mjestu, Sarajevo na 206., Podgorica na 211. mjestu, Skopje na 221. mjestu, dok je Budimpešta na 176. mjestu. 

U regiji su najpovoljniji gradovi za život Niš na 232. i Priština na 234. mjestu. 

NEKE NAMIRNICE ĆE POSKUPJETI Vlada mijenja cijene: Evo koliko će koštati mljeveno meso, ulje, svinjska lopatica i šećer

Među najskupljim gradovima u Europi vode oni švicarski koji zauzimaju prvih pet mjesta na ljestvici - Basel, Zurich, Lausanne, Zug, Bern i Ženeva, a nakon njih slijede norveški gradovi Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim i Tromso. 

Popis svih gradova možete pogledati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 25

  • BROKRO 15.01.2023.

    Htijeli smo EU i Euro a to je tek pocetak sta jos dolazi!! bit ce satnica radnika litra goriva ili kila secera tek onda su uspijeli sto su htijeli !

  • baba strumpf 15.01.2023.

    Ajd bar u nećem je Zadar prvi

  • Miške 15.01.2023.

    Ivanec i Krapina

Komentiraj...
Vidi sve komentare