To je to što me zanima!

'Ranjenom kolegi nismo još rekli da je Ivan ubijen'

Kolege svaki dan posjećuju ranjenog policajca Jadranka Certina (33). On je dan pljačke potpuno zaboravio, a kolege ga ne žele dodatno opteretiti
Vidi originalni članak

Jadranko i ja godinama se zajedno vozimo u patroli. Kristijan je s nama bio tek osam tjedana, na praksi, kaže Milovan Dakić (50). On je ranjen u trbuh nakon pljačke Raiffeisen banke u zagrebačkim Sesvetama. Bio je u autu s Kristijanom Novoselom (20), koji je sjedio na stražnjem sjedalu, a ranjen je u glavu. Vozio je Jadranko Certin (33), kojeg je pogodilo sedam metaka. Osim njih u banci je ranjen Boško Čenan (39), a pljačkaš Kazimir Dužnović (28) ubio je Ivana Grbavca (24). U bolnici je jedino još najteže ranjeni Certin. Kolege ga posjećuju svaki dan. 
- Nismo mu još rekli da je Grbavac ubijen. Mi u postaji Sesvete svi smo kao velika obitelj. Za Jadranka ne bi bio dobar stres od saznanja da mu je kolega ubijen. On se ničega ne sjeća. Cijeli taj dan je izgubio. Neka se oporavi pa ćemo mu onda reći - objašnjava Dakić.
Nakon što mu kolega ozdravi, Dakić planira proslavu. Svi ranjeni, ali i mnogi drugi policajci, slaviti će, kaže, do ranog jutra.
Dakić priča i da je podrška od Sesvećana nevjerojatna. Zaustavljaju ga na ulici, prepoznaju ga i zahvaljuju mu se na hrabrosti koju su on i kolege pokazali u okršaju s Dužnovićem.
- Ne sjećam se kad sam zadnji put sebi platio kavu. Dok sam bio u bolnici, u sobi mi je znalo biti i po 30 kolega policajaca  - rekao je Dakić.

'NADAMO SE DA ĆE NA SVADBU DOĆI ZDRAV'
Roditelji i zaručnica Jadranka Certina svaki su dan u bolnici. Presretni su što je Jadranko unatoč teškim ranama preživio. Pred njim je još operacija koljena, pa najvjerojatnije rehabilitacija u toplicama. 
- Za četiri mjeseca trebao bi izaći iz bolnice. Valjda će do svadbe u rujnu biti zdrav. Svadbu ne odgađamo - kaže otac Marijan.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Marija Marija Marija 23.05.2009.

    Neka mu ni ne govore dok se skroz ne oporavi... :( užas... Nadam se da će se oporaviti i da će svadba bit za pamćenje :)))

  • babyy 22.05.2009.

    sve najbolje u zivotu i da se barem ivan moze s vama proveselit. Vjerujem da ce vam on biti andjeo cuvar

  • DUPINA 22.05.2009.

    Baš mi se ne čini da ga fotografiranje zabavlja

Komentiraj...
Vidi sve komentare