To je to što me zanima!

"Rasizam je pokora protiv koje se moramo zajednički boriti"

Podsjetimo, Dylann Roof (21) je prošlog tjedna u crkvi afroameričke zajednice ubio devetero ljudi, a policija je ubojstva okarakterizirala kao zločin iz mržnje
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Barack Obama izjavio je u petak kako je ubojstvo devet osoba u crkvi u Charlestonu, koji je počinio dvadesetjednogodišnji Dylann Roof, pokazalo svu pogubnost rasizma koji je još prisutan u Americi i kojemu se treba suprotstaviti, javlja BBC.

- Motivi ubojice podsjećaju nas da je rasizam još pokora protiv koje se moramo zajednički boriti. Moramo razgovarati o tim temama kao građani, bez demoniziranja svih vlasnika oružja koji u najvećem broju poštuju zakon, ali i bez predumišljaja da iza te rasprave stoji urota kojoj je cilj svima oduzeti oružje - poručio je Obama i negirao da nedavnu tragediju u Charlestonu politički koristi kako bi zagovarao potrebu pooštrenja zakona o kontroli naoružanja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • samo-ti 20.06.2015.

    Cinjenica je jedna,da i dan danas su crnci robovi bijelcima...zivim i radim sa crnim ljudima 25 godina i vrlo dobro vidim rasizam...crnci su zrtve,a bijeli ljudi i te kakvi rasisti nazalost,ali tako je.....

  • PRCO 20.06.2015.

    Crnacka posla tko ih malo poznaje zna da nisu nevini nego se prave zrtvama a vecina su lijencine i kriminalci ali mediji to naravno prikazuju drugacije kome je to u cilju volio bi znati.

  • napoleonov sin 20.06.2015.

    žalosno je to ali nacizam nije izumro nažalost klice su ostale.

Komentiraj...
Vidi sve komentare