To je to što me zanima!

Raskol među arhitektima zbog Fani i gradnje u zoni Marjana

Petero članova predsjedništva Društva arhitekata Split dalo je ostavke nakon što se podigao skandal oko najavljene gradnje uz lučicu Spinut
Vidi originalni članak

Splitsko-dalmatinska županija mogla bi osporiti vlasništvo djevojke Željka Keruma na terenu gdje kani graditi ugostiteljski objekt u zaštićenoj marjanskoj zoni, jer nisu dobili od prijašnjih vlasnika pravo prvootkupa kako nalaže zakon. Radi se o 5000 kvadrata uz more na sjevernoj strani Marjana koje je prije dvije godine otkupila  tvrka Latebra u vlasništvu Fani Horvat za 1,2 milijuna eura. Državno odvjetništvo će razmatati hoće li osporiti kupoprodajni ugovor. 

Petero članova predsjedništva Društva arhitekata Split dalo je ostavke nakon što se podigao skandal oko najavljene gradnje uz lučicu Spinut. Prozivali su Juricu Jelavića, predsjednika Društvo arhitekata Splita (DAS) za klijentelistički odnos s Gradom Splitom, jer je bio uključen na arhitektonsko-urbanistički natječaj za uređenje plaže i izgradnju ugostiteljskog objekta Fanine tvrtke.

- Iskoristili su medijsku eksponiranost slučaja gradnje na rubu park-šume Marjan kako bi izazvali raskol u DAS-u i potpunu paralizu rada strukovne institucije - ustvrdio je Jelavić na konferenciji za novinare u povodu ostavki kolega. Ne vidi ništa sporno što je bio pozvan da sudjeluje na natječaju za gradnju. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • mrsax01 20.01.2011.

    poskupljuje struja,voda,prijavi se i osiguraj višak love makar za režije..saznaj sve na www.lotosistem.com

Komentiraj...
Vidi sve komentare