To je to što me zanima!

Rasprava o izmjenama Zakona o plaćama sudaca u Saboru

Ustavni sud je ukinuo odredbe iz Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, obrazlažući da svi elementi plaće sudaca moraju biti određeni zakonom
Vidi originalni članak

Nakon što su u četvrtak burno raspravljali o proračunu za 2015. godinu, saborski zastupnici će u petak nastaviti sjednicu raspravom o Konačnom prijedlogu izmjena Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika

Izmjene Zakona predlažu se po hitnom postupku kako bi se njegove pojedine odredbe precizirale sukladno odluci i rješenju Ustavnog suda od 18. srpnja 2014. Ustavni sud je ukinuo odredbe članka 4. stavka 2. i članka 8. stavka 2. Zakona o plaćama sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika, obrazlažući da svi elementi plaće sudaca moraju biti određeni zakonom.  U svojoj odluci Ustavni sud odgodio je prestanak važenja ukinutih članaka do 15. prosinca 2014. godine, do kojeg je roka Hrvatski sabor dužan uskladiti zakonska rješenja. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • ludom 28.11.2014.

    Gledam te likove koji tamo sjede, vidim neke, koji su otjerani sa pozicija (jer nisu dali rezultate), a sada bi kao sjedeći tu, dati neke rezultate. Kakav je to cirkus? Pitam se tko od tih, zastupa mene osobno, kao građana ove banana države? Gdje su ostali? Vidim prazna mjesta. Neki dan su jednog od tih likova našli kako se izležava u nekoj birtiji. A prima plaću.Više nije ni bitno što "rade". Bitno je samo to, da nam kradu novac. A kada vide da ga neće biti, izmišljaju svinjarije poput one sa studentima. Na našu žalost, uvijek su sigurni da će nam oteti lovu da dobiju svoje plaće. A sami su kao državna institucija prvi koji ne podmiruju svoje obveze. A donose "zakone", kako bi ostale natjerali da se drže "reda". Najobičnija svinjarija.

  • Kopular 28.11.2014.

    Dobar dio sudaca se dobro "snašao" od devedesetih na ovamo. Treba samo pratiti slučajeve zastara, a njih ja za ovih 24 godina na tisuće. Kako da USKOK ili porezna dođe do tih sudaca-mafijaša? Naime, zastare nisu besplatne, cijena za držanje slučaja u ladici kreće se od 5 000 eura, pa do stotine tisuća eura, tj postotak od ukupne mase novaca. Zašto nitko ne provjerava imovinu sudaca? Tu se kriju milijarde kuna državnog novca.

  • AUSSIE 28.11.2014.

    O dužnošnicima lijepo u toplom,nježno,da se ne bi nedaj bože nekoga uvrijedilo,a sa invalidima domovinskog rata i izmjenama zakona o njihovim primanjima(mirovinama)na ulici i pod šatorima.Kakva fina rasprava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare