To je to što me zanima!

Rast mirovine neće im puno pomoći: 'Kupujem ono nužno, jedino tako mogu preživjeti'

Od rujna kreće najveće usklađenje i rast mirovina u posljednje 24 godine. No, umirovljenicima neće puno pomoći. Ekstremna poskupljenja apsolutno svega u Hrvatskoj, 'pojedu' im sve do zadnjeg centa
Vidi originalni članak

Sve je poskupjelo pa sam sve prepolovila. Vrlo je jednostavno, kaže Marija Čirjak (87), umirovljenica iz zagrebačkog naselja Botinec. Možda jednostavno za nju, ali nama teško za slušati. Od mizerne mirovine za koju nije htjela niti reći koliko iznosi, sada si može priuštiti puno manje nego prije ekstremnih poskupljenja koja su zadesila Hrvatsku. Svaka druga riječ joj je skromnost.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • vinja 27.08.2023.

    Kontakt sa zemljom je lijek pa oni koji imaju bilo kakav mali vrtić sretnici su. Gledati kako biljčice niču i konačno dadu plod užitak je i korist, a nije pretjerani posao. Nekada smo uz našu zgradu imali malo zemlje koju smo mogli pretvoriti u male vrtiće i bilo je to najljepše razdoblje za sve susjede. Nažalost, danas je tu nova zgrada i beton. Šteta.

  • nnjmkd 25.08.2023.

    Od početka godine ponavljam kako je sretan onaj tko ima komadić zemlje. Malo povrća, koja jabuka, šljiva. Bilo što, samo da se ne mora kupovati. Znam da je to penzionerima teže, što zbog godina, što zbog zdravlja, ali ja poznajem jako puno vrijednih penzića. Lijepi vrtovi i voćnjaci, Svaka čast.

Komentiraj...
Vidi sve komentare