To je to što me zanima!

Rastanak manje boli: Slijepoj majci su darovali 3D lice kćeri

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Faith se rodila gluhonijema, a nedavno je ostala bez vida zbog bolesti. Njena kći Denise uskoro odlazi na fakultet, a kako se neće moći čuti dala joj je poseban dar
Vidi originalni članak

Razvoj tehnologije i pojava 3D printera mnogima je olakšala svakodnevicu posebno ljudima koji su cijeli život bolesni ili su pak stradali u nesrećama. Jedna od takvih je i Faith Adelaide , čija će teška životna priča rijetke ostaviti ravnodušnima.

Faith je gluhonijema od rođenja , a zbog Usherova sindroma s vremenom je potpuno oslijepila. Lani je ostala udovica, a pred njom je još jedan težak korak u životu - najesen će njezina kći Denise napustiti obiteljski dom i otići na fakultet, prenosi 3ders.org .

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jedan od načina na koji su njih dvije komunicirali jest upravo dodir . Kada Denise ode, to više neće biti moguće.

Kako bi Faith lakše podnijela samoću , socijalna radnica uputila je prijedlog lokalnoj školi i zatražila da za Faith izrade 3D model glave njezine kćeri . Profesori matematike Ron i Cory bili su oduševljeni projektom. Bez imalo oklijevanja odlučili su pomoći ovoj ženi.

Kako bi napravili vjernu repliku, Ron i Cory su najprije napravili seriju fotografija kćeri . Potom su kompjuterski izradili 3D model, prilagodili ga da bude dovoljno svijetao i izdržljiv te uz pomoć 3D printera izradili.

Ne treba ni reći, koliko je Faith bila zahvalna. Nije mogla sakriti suze oduševljenja kada su joj predali model.



Idi na 24sata

Komentari 8

  • katjanataly 20.06.2015.

    kod nas jedva papir mozes iskopirat,svejedno jedna ljepa mala dobra gesta

  • Filip treći 20.06.2015.

    Mislim da većina ljudi često zna biti nezadovoljna svojim životom, ali kad čovjek vidi ovakvo nešto, onda mora biti više nego presretan.

  • eroHercegovac 20.06.2015.

    kakav je to zivot issa ti, nit vidis nit cujes, o boze ima li te?

Komentiraj...
Vidi sve komentare