To je to što me zanima!

Raste industrijska proizvodnja, ali i broj građevinskih dozvola

U siječnju je za Hrvatsku izdano 719 građevinskih dozvola, što je 6,4 posto više u odnosu na isti mjesec 2018. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku
Vidi originalni članak

U radijskoj emisiji Gospodarska minuta HRT-a kažu da je nakon dva mjeseca pada industrijska proizvodnja u siječnju prema sezonskim podacima Eurostata poskočila za 9,6 posto na mjesečnoj razini. U prosincu je smanjena za 2,9 posto, a u studenom za 2,4 posto, pokazuju Eurostatovi podaci. Veći rast proizvodnje zabilježen je samo u Irskoj, za 15,1 posto.

Promet u trgovini u Hrvatskoj je u siječnju na mjesečnoj razini porastao za jedan posto, a na godišnjoj razini za 4,3 posto. To je nešto veći rast nego u prosincu prošle godine kada rasla za četiri posto, objavio je Državni zavod za statistiku.

U siječnju je za Hrvatsku izdano 719 građevinskih dozvola, što je 6,4 posto više u odnosu na isti mjesec 2018. godine, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku.

Analitičari Hrvatske gospodarske komore ističu da je ovogodišnji siječanj po broju ukupno izdanih građevinskih dozvola najbolji od 2009. godine.   

Idi na 24sata

Komentari 11

  • zveko 15.03.2019.

    Lako u našoj državi sa tri i pol tvornice proizvodnja raste i pada. Par dobrih poslova, eto rasta. Par propalih poslova, bilježimo pad. Mi smo industrijski totalno nerazvijeni i to je činjenica. Dovoljno je vidjeti koji je postotak industrije, a koji turizma u BDP. Trgovina na malo jača nam je od industrijske proizvodnje.

  • intellectus 14.03.2019.

    Katastrofa! ....citiram "...industrijska proizvodnja u siječnju prema sezonskim podacima Eurostata poskočila za 9,6 posto na mjesečnoj razinii",......... koliko "laži" dolazi iz Eurostata! Naši stručnjaci su nešto apsolutno drugo tvrdili, ma dobro ...ako i Eurosat ne laže, ali će uskoro doći oni pravi stručnjaci......pandžić, klauški i rašeta, moguće da uskoči kao komentator i 24 sata, oni će nama reći PRAVO stanje u mrskoj im državi. Nije nemoguće da čujemo da su se i u Eurosatu pojavile ustaše, guje ili čak i fašisti pa nas zavlače i lažu. Baš sam znatiželjan, koliko stručnjaka će doći i sve to popljuvati, jer Hrvatska ne smije napredovati, to nije u projektu soroševih trabanata niti jugo i srbofila …eto hrvatski narode obuci se toplo sprema se selidba Hrvata na sjever, htjeli mi to ili ne, ali seliti se mora!

  • Le...Go... 14.03.2019.

    Piše u članku da je industrijska proizvodnja u prosincu 2018. pala za 2,9 posto u odnosu na 2017.---------------Dok na portalima (koji se tiču gospodarstva) piše : -"U prosincu 2018. godine ostvaren je pad industrijske proizvodnje koja je, prema kalendarski prilagođenim podacima, bila 6,6% manja u odnosu na prosinac 2017. godine." ----------------- E sad , netko ovdje iznosi krive podatke.

Komentiraj...
Vidi sve komentare