To je to što me zanima!

Rastu napetosti uoči izbora: Poginulo 6 ukrajinskih vojnika

Šest ukrajinskih vojnika je poginulo, a desetak ih je ranjeno. Najžešći sukobi se vode oko zračne luke u Donjecku. U nedjelju su u Donjecku i Lugansku izbori
Vidi originalni članak

Šest ukrajinskih vojnika ubijeno je, a desetak ih je ranjeno u protekla 24 sata u Ukrajini, javlja DW.  

Najžešći sukobi i dalje su oko zračne luke u Donjecku koja je još djelomično u rukama ukrajinske vojske premda je na području koje nadziru proruski separatisti. Na ulicama Donjecka, na prvi pogled, sve je u 'duhu' izbora i predizborne kampanjeAli stanovnici Donjecka i Luganska, nakon što je u travnju jednostrano proglašena neovisnost, žive bez struje i plina, a često i vode. Tada je i počeo sukob u kojemu je do danas poginulo više od 4 tisuće ljudi, a samo u posljednjih deset dana -  više od tristo. 

Odmetnute proruske snage raspisale su za nedjelju svoje parlamentarne izbore u Donjecku i Lugansku. Kako tvrde, oni trebaju omogućiti legitimitet novim vlastima i još više udaljiti te regije od Kijeva. Na izbore stižu promatrači iz SAD-a, Rusije, Bugarske, Srbije, Mađarske, Slovačke, Njemačke, Izraela... Ali, samo je Rusija najavila da će izbore i volju stanovnika istočne Ukrajine i priznati. Međunarodna zajednica unaprijed ih je proglasila nelegitimnima.


Idi na 24sata

Komentari 11

  • Lina39 02.11.2014.

    Ne čudim se ničemu što se tamo događa jer oni koji su ovo i planirali još nisu postigli sve što su htjeli .A narod koji gladuje i gine je SAMO NAROD za njih !

  • Drago-R Triumph Moto 02.11.2014.

    Nemogu reči da sam Putinov fan, kao i ruske politike (ustvari svi su političari manji ili veči negativci), prema susjedima. Iako Rusiju kao zemlju iu narod volim. Jednako kao i Ukrajinu. Ipak treba staviti ruku na srce, i pogledati pravoj istini u oči. NISU Ukrajini i Ukrajincima glavni neprijatelji Rusi i Rusija. Glavni neprijatelji, koji će ih naposljetku pokopati su im UKRAJINCI. I to ne oni iz Donjecka, Luzganska i Krima, nego upravo oni koji žive na teritoriji koju kontrolira Jacenjuk-Porošenkova vlada. Pitate se kako! Pa evo. KORUPCIJA! Nje ima manje više svigdje.. Ali, u Ukrajini je sam sistem korumpiran. Mito podmazuje kotače svih institucija, bilo u javnom ili privatnom sektoru, pa čak i u nevladinim organizacijama. Bez tog maziva, ništa ne ide. Mirnodopska korupcija indirektno pogađa ljude. Ali u ratu, može biti ubojita poput metka ili gelera. Kancelarija glavnog ukrajinskog tužioca nedavno je objavila optužnice protiv nekoliko bivših funkcionera Ministarstva odbrane koji su kupili vojne pancire lošeg kvaliteta. Optuženi su da su za 5,6 miliona dolara kupili 17.080 loših pancira koji su, po izveštavanju ukrajinskih medija, odgovorni za desetine ranjavanja i smrti tokom vojnih operacija na istoku. Kažu da panciri nisu bili u stanju da izdrže direktan pogodak metkom. U 8. mj je predsednik Petro O. Porošenko otpustio dva direktora nabavke iz Ministarstva odbrane, zbog korupcije. Po izveštajima medija, biće optuženi za pronevjeru državnog novca, ali ne i ubojstva iz nehata.....

  • Tamara69 02.11.2014.

    Ne sumnjam da će na ovom članku biti svakakvih komentara, ali činjenica da ti ljudi žive bez vode i struje, bez hrane. Djeca ne mogu u školu,... Puno je ranjenih civila, a bolnice izbombadirane (od Ukrajinske armije). Nekoliko generacija ima upropaštenu mladost, nekoliko generacija prisiljeno je naglo odrasti, nekoliko generacija nema pravo na rad, nekoliko generacija nema pravo na mirovinu nakon što su cijeli život mukotrpno radili. Sve što se gradilo, sada se uništava. Pitam se zar volja naroda tako malo znači u usporedbi s ovim što im se radi? Zapitajte se koliko je djece ubijeno, a da se to zataškava. Koliko je života uništeno i izgubljeno. Koliko je izbjeglica koji su prisiljeni napustiti svoje domove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare