To je to što me zanima!

'Rat u Jugoslaviji iniciran je na sličan način kao i rat u Siriji'

Srbija je '90-ih godina označena kao krivac za ratove na prostoru bivše Jugoslavije, koji je na sličan način iniciran i insceniran kao sukob u Siriji, rekao je Nikolić
Vidi originalni članak

Srbija je '90-ih godina označena kao krivac za ratove na prostoru bivše Jugoslavije, koji je na sličan način iniciran i insceniran kao sukob u Siriji, rekao je u srijedu predsjednik Srbije Tomislav Nikolić pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih naroda, javlja Al Jazeera. 

- Čak je nedavno pred Vijeće sigurnosti UN-a bila podnesena rezolucija kojom bi se Srbi označili kao primjer genocidnog naroda. Kakvi smo to mi genocidni zločinci? Da li o tome ili o dobrodušnim i velikodušnim domaćinima govore snimke izbjeglica koji u regiji jedino u Srbiji ne djeluju uplašeno i zabrinuto od postupaka naroda ili vlasti. Da li su se to građani Srbije promijenili? Nisu. Građani Srbije svih nacionalnosti su oduvijek, i tada i sada, humani ljudi, dobri domaćini i dobri susjedi - rekao je Nikolić. 

Rekao je i da je izbjeglička kriza posljedica potresa u Siriji koji traju već četiri godine bez adekvatnog odgovora međunarodne zajednice. Rekao je i da ako se ne učine koraci koji će riješiti problem, jugoistočnoj Europi prijeti humanitarna katastrofa. 

Idi na 24sata

Komentari 204

  • ŽeljkoMikolčević 02.10.2015.

    Ja jesam Hrvat, ne sramim se toga! Ali ono što su Mađari i Bugari odradili u Srbiji,,,,, ne zastarijeva, trebalo bi pred vijeća Naroda i pred sud u Gagu

  • croaticum 01.10.2015.

    Vise nego jednom sam pisao o "novoj agresiji", Hrvati bi trebali biti svjesni da pobjedom u ratu bezocnog agresora nije sve rijeseno. Pogledajte samo portal i drskost izrazavanja otvorene mrznje prema Lijepoj nasoj, mediji nisu nista manje neugodni.

  • papaurban 01.10.2015.

    Ovaj Tomislav..laže čim zine. Tomislav Nikolić...niste valjda pomislili Karamarko :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare