To je to što me zanima!

Ratni zločinci koji bježe pred zakonom žive najdulje

Lovci na naciste su stigli u Santiago, kako bi u Čileu i Argentini tragali za Aribertom Heimom (95), za kojeg se vjeruje da se krije u tim zemljama
Vidi originalni članak

Austrijanac Aribert Heim optužen je da je ubio stotine zatočenika u zloglasnom logoru Mauthausen. Ubrizgavao im je injekcije s otrovom ili im odstranjivao organe bez anestezije. Izaslanstvo Centra Simon Wiesenthal posjetit će Puerto Montt u Čileu i Bariloche na jugoistoku Argentine. Vjeruju da se tamo skriva “Dr. Smrt”, kako su prozvali Heima.
- Puerto Montt je dom Heimove kćeri Waltraud i mogao bi biti njegovo trenutačno boravište - kaže Sergio Widder, predstavnik Centra Simon Wiesenthal u Latinskoj Americi. Heim se 20 godina skrivao u Španjolskoj i onda opet nestao. Njemačka je raspisala nagradu od 1,100.000 kuna za informaciju koja bi dovela do njegova uhićenja. Dug životni vijek nacističkih zločinaca nije iznimka.
Lovci na naciste traže suđenje i šefu požeške policije za vrijeme NDH, Milivoju Ašneru (95). Hrvatska je od Austrije zatražila izručenje. Dinko Šakić, bivši upravitelj logora Jasenovac, ima 87 godina. Alois Brunner (96) odgovoran je za deportaciju 130.000 Židova u logor Auschwitz. Skriva se u Siriji.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Inkoba 08.07.2008.

    jedini zidovi traze kopaju rove po istoriji i na kraju ce ih opet ljudi po ustima namlatit. umjesto da sute i pokriju se oni i dalje sranja prave. docice im to glave kad tad.

  • justicia 08.07.2008.

    Znaci mozemo ocekivati da ce negdje oko 2070g poceti lov na Karadzica i Mladica.

  • antika 08.07.2008.

    gad fašistički, treba ga naći i učiniti mu starost što gorom, iako ništa nije dovoljna kazna za sve što je učinio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare