To je to što me zanima!

Ravnatelj HZZO-a o seksističkoj izjavi: To je bilo neprimjereno i nespretno. Ispričavam se svima

'Nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti'
Vidi originalni članak

Nespretno sam se izrazio u žustroj raspravi, poslao je između ostaloga u isprici zbog seksističke izjave Lucian Vukelić (58), ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje.

'ŽENE PUNO PRIČAJU' Treba li HDZ-ovac Vukelić odgovarati zbog seksističke izjave u emisiji Otvoreno?

Istanknuti HDZ-ovac iz Rijeke i dr.med.spec. ortopedske kirurgije rekao je u emisiji Otvoreno kako mu je drago što su u studiju žene jer one puno pričaju, dok su muškarci operativniji.

Netko je sjajno primijetio da se ta operativnost baš i ne vidi u Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje koji veledrogerijama duguje milijarde. Vukelić je poslao ispriku i rekao da se nespretno izrazio. 

'Ispričavam se'

U sinoćnjoj emisiji „Otvoreno“ na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava.

S poštovanjem,

Lucian Vukelić
 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • 19.02.2021.

    Toliko o tome tko puno priča..... da si znao šutjeti, ne bi se morao ispričavati.....što ti je to trebalo????

  • pijevac 18.02.2021.

    svugje je hadezeovac na čelu

  • os-lega 18.02.2021.

    Što se ispričavaš ako govoriš istinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare