To je to što me zanima!

'Ravnatelj je ignorirao zakon i radio pritisak na Ministarstvo'

U potpunosti odbacujemo neutemeljene optužbe da želimo ostaviti djecu na ulici. Činimo sve da djeca krenu u školu, rekli su u MZOS-u o slučaju iz Kaštel Štafilića
Vidi originalni članak

Željko Jovanović, ministar znanosti, prozvao je Petra Vrbanića, ravnatelja kaštelanske srednje škole Braća Radić, jer je pozvao 42 učenika upisanih bez dostatnih bodova da u ponedjeljak dođu na nastavu. 

- Ravnatelj Vrbanić je time ponovno grubo ignorirao zakon te odbio suradnju koja je isključivo u interesu djece, na štetu učenika i njihovih roditelja. Time je ravnatelj Vrbanić ponovno pokušao izvršiti pritisak na Ministarstvo s ciljem legalizacije svojih protuzakonitih radnji. Izbor i odgovornost sada je  na roditeljima. Oni imaju pravo odabrati hoće li, ili neće upisati svoju djecu u srednju školu. Ministarstvo im je dalo mogućnost izbora, a sukladno zakonskim mogućnostima – poručili su iz MZOS-a.

Dodaju kako neće tolerirati nezakonitosti, te da su dužni osigurati svim učenicima školovanje pod jednakim uvjetima.

- U potpunosti odbacujemo neutemeljene optužbe da želimo ostaviti djecu na ulici jer Ministarstvo čini sve da se toj djeci omogući nastavak školovanja, no ne na štetu druge djece i pod nejednakim uvjetima – stoji u priopoćenju MZOS-a.

U četvrtak je Jovanović od Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji tražio da organiziraju upis nezakonito upisanih učenika u trogodišnje programe na neko od 206 slobodnih mjesta, kako bi u ponedjeljak sjeli u školske klupe. Svi učenici koji imaju dovoljan broj bodova za upis u četverogodišnje programe biti će u njih i upisani.

Idi na 24sata

Komentari 196

  • IvanJakić_1 09.09.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • istina5 08.09.2012.

    Treba zaslužiti upis u srednju školu. Upisna kvota je upisna kvota, neka si poslao inspekciju Jovanovicu. Zašto bi oni mogli a netko iz drugog dijel RH nebi, kakva je to onda država kad svatko radi što hoce.

  • sara2507 08.09.2012.

    mislim da svakom treba pružiti priliku za daljnje školovanje ,međutim učenici koji su slabijeg znanja trebali bi realno sagledati koje su njihove mogućnosti kao i njihovi roditelji koji to najbolje znaju ,a ravnatelj je vjerovatno popustio pod pritiskom roditelja

Komentiraj...
Vidi sve komentare