To je to što me zanima!

Ravnatelj pozvao neupisane u školu: Neka ih ministar izbaci

Učenici u ponedjeljak kreću u školu po strukama u koje su se upisali, a ako se ministar ne slaže s tim, neka sam dođe u školu i izbaci učenike, rekao je ravnatelj
Vidi originalni članak

Petar Vrbanić, ravnatelj srednje škole 'Braća Radić' iz Kaštel Štafilića, odlučio je unatoč odluci Ministarstva obrazovanja, da 42 učenika koja nisu prošla bodovni prag u u ponedjeljak krenu na nastavu. 

Podrška ravnatelja, nastavnika i starijih učenika rasplakala je buduće srednjoškolke. 

- Učenici u ponedjeljak kreću u školu po rasporedu i strukama u koje su se upisali, a ako se ministar Jovanović ne slaže s tim, neka sam dođe u školu i izbaci učenike  - bio je rezolutan Vrbanić. 

U petak ujutro održan je sastanak roditelja, predstavnika Županije i Grad Kaštela koji su podržali ravnatelja. Traži se pomoć dječje pravobraniteljice. 

- Uputili smo poziv i zamolbu ministru i pravobraniteljici za djecu da se zauzmu za prava naše djece. S obzirom da u cijeloj Hrvatskoj nisu upisivani učenici prema zakonu molimo jednaka prava i za našu djecu – poručili su roditelji budućih srednjoškolaca. 

Branimir Mihalinec iz Nezavisnog sindikata srednjih škola, također se obrušio na Ministarstvo obrazovanja.  

- Djecu tretiraju kao brojke, komade mesa, koje premještaju kako hoće, ne uvažavajući ih. Je li to zemlja znanja? ! - pitao se Mihalinec.

Idi na 24sata

Komentari 107

  • mario-0704 08.09.2012.

    radite de-bi-le od djece, netko tko se trudio i učio da skupi za bodove sad je jednak s onima koji su se zaebavali, i onda se čudite zašto nam je ovako i zašto podobni dobivaju posao, a obrazovane se šalje na burzu

  • dren_1 08.09.2012.

    Kad je nešto zakonom propisano treba tako i postupati. Mnoštvo učenika koji nisu uspjeli upisati u željenu školu zbog istog razloga što sa njima?

  • BobaBojcic 08.09.2012.

    1. Hrvatski sistem skolovanja je los 2. Sa 14 godina 90% klinaca nije svjesno odgovornosti i tezine posla 3. Ako vec ima bodovni prag neka se postuje jer im se direktno daje poruka da se moze i neispravnim nacinom 4. Po meni je kriv ravnatelj i sad tu izigrava zrtvu

Komentiraj...
Vidi sve komentare